maanantaina, heinäkuuta 26, 2010

Århus calling

Uskomatonta, mutta totta. Trekki on kärsinyt häpeärangaistuksensa ja odottaa molemmat renkaat asennettuina, 5,5 barin paineissa elokuun toista päivää, kun tämä tyttö pääsee pyöräilemään vartiksi (mitenköhän enää osaan polkeakaan ilman lukkiksia, ne kun on alkuun kiellossa). Eturenkaan vaihtoon meni 45 minsaa, josta 2 minsaa vanhan renkaan irroittamiseen, 18 ekan reunan saamiseen vanteelle ja käytännössä loput 25 nyherrettiin sen toisen reunan kanssa. Muutama lohjennut rengasrauta siihen meni ja paljon kiukkua tarvittiin, mutta jollain ilveellä sain lopulta sen renkaan vanteelle. Aion todellakin ostaa parempia rengasrautoja. Nykyiset ovat a) lohjenneet b) taipuu herkästi. Löysin muuten netistä, että muillakin on ollut ongelmia juurikin noiden renkaiden kanssa, joten vika on siis renkaissa, ei mussa. Haluan uskoa, etten joudu askartelemaan uudestaan niiden kanssa ennen kuin on nastarengasaika, mikä tarkoittaa taas rahanmenoa.

Urheillut oon huimasti. Penatangot oli mun aavistusten mukaan päivitetty joihinkin painavampiin versioihin ja leuanveto tyrehtyi toiseen settiin, normin kolmen sarjan sijaan. En edes muista koska olin viimeks käynyt salilla. Ennen juhannusta? Näin ei kyl pitäis käydä. Tästä huolimatta lihakset on ollut tänään vaan vähän kireet. Mut tajusin, että saatan päästä tekeen tänä syksynä pitkästä aikaa mavee :) Se kuuluu mun lempiliikkeisiin eri kyykkyjen (paitsi etukyykky), penkillenousujen ja leukojen lisäks. Muu salireeni onkin sitten tosi tylsää ja tyhmää.

Uimassa kävin toistamiseen myös. Tällä kertaa scullasin ja uin yhteensä tonnin, yritin keskittyä rentoon palautukseen. Se pitäis taas saada kuntoon, jottei tuu taas kyynärpääongelmia ja nythän siihen on sopiva tilaisuus, kun pullaria pitää käyttää. Tahtoisin muuten hommata räpylät, viime talvena reeneissä käytettiin niitä aika paljon ja opin huomaamaan, kuinka paljon niistä voi olla iloa eri jutuissa. Århusissa niitä oli lainattavana aikamoinen satsi, mutta Tre:lla ei ole näkynyt, joten pitäisi hommata omat. Pullarinkin tahtoisin, Hervannan versiot on liian kelluttavia ja Kalevassa niitä ei ole julkiseen lainaan - ainoastaan joltakin unohtuneen voi onnekkaasti löytää sieltä lainauskopasta. Näin siinä on siis käynyt - musta on tullut välineurheilija.

Kohta lähden Tukholmaan ja sitten vihdoin pääsen pariksi päiväksi Århusiin, pitäkää Suomi pystyssä ja nauttikaa lämmöstä.

1 kommentti:

Fjurious kirjoitti...

Suomi pysyy hyvin pystyssä, jos ei lasketa kohtalaista tuulta joka on viime aikoina karsinut ainakin hieman Itä-Suomen metsiä.

Ilmoittelehan itsestäsi, kun kotiudut. Telakka ja sen liitännäiset olis muuttamassa uuteen kotiin.