maanantaina, heinäkuuta 18, 2011

Unia pyörällä

Haastava elämä on jatkunut.

Perjantaina piti hakea uuden (siis Hesan) kämpän avaimet. Aamulla piti kuitenkin ehtiä vähän ajamaankin. Taas siis ylös kukonlaulun aikaan ja baanalle. En tiedä oikeasti, miten se on mahdollista, mutta meinasin ihan oikeasti nukahtaa pyörän päälle, väsytti niin kovin, kun edellisilta oli venähtänyt laatikoita pakkaillessa. Sitten kohti Hesaa, onneksi olen lahjakas bussissa (ja junassa ja työtuolissa ja ryhmäpalaverissa ja luennolla ja ihan missä vaan paitsi omassa sängyssäni yöllä) nukkuja. Kämppä on ihan ok. Ei se nyt mikään luksus toki ole muovimattoineen, mutta mukavan kokoinen ja saan siitä varmaan ihan kivan. Astianpesukoneongelma on vain ratkaistava, pakko on investoida sellaiseen pöytätiskikoneeseen, en tahdo enää joutua tiskaamaan. En vaan tosin oikein tiedä, että miten se sitten liitetään niihin hanoihin. Ikävä kyllä kämppää ei oltu siivottu kovinkaan hyvin. Vajaassa kolmessa tunnissa luulisi ehtivän siivota tyhjän kämpän muuttokuntoon, mutta turha toivo. Kylppäri on edelleen ihan talmassa ja kun kurkistin lieden taakse, melkein oksensin. Valitin toki asiasta, mutta isännöitsijä on tietysti lomalla ja asia ei nyt ainakaan viikkoon etene, no, enpä mäkään sielä hengaile ennen kuun vaihdetta.

Perjantai iltana ystäväni tulivat moikkaamaan minua viikonlopuksi Turkuun. Ensin illalla mentiin katsomaan Cirque Dracula varietee-esitys. Oli kyllä todella hieno ja sai nähdä sellaista kehonhallintaa, että huhhuh. Suosittelen.

Lauantaina kipaisin aamulla tunnin lenkuroisen (oli kyllä niin kovin tahmeaa). Loppupäivä olikin erilaista treeniä. Henkistä ja fyysistä. Käytiin nimittäin Flowparkissa kiipeilemässä. Oli tosi kivaa, mutta välillä myös varsin pelottavaa. Kahta rataa en uskaltanut mennä, ne olivat puiston vaikeimmat ehdottomasti. Suosittelen kyllä tätäkin paikkaa kaikille, vaikkei ehkä ihan ennen kisaa :) Nyt on meinaan vatsalihakset ja kainalon alla oleva lihas aika hellinä. Lisäksi tömäytin yhdessä loppuliu'ussa oikean jalan kipeästi maahan ja akilles ei kyllä tykännyt siitä tömähdyksestä, onneksi on jo vähän parantunut

Sunnuntaihin sitten. Silloin muutettiin. Kannettiin, kannettiin, kannettiin. Nyt Turussa on enää ruokapöytä, jonka saa osiin, kapea ja matala hylly, varapatja, yksi tuoli, epämääräistä sälää ja tietysti pyörät. Lamppujakin on katossa vain yksi, se, minkä osaan ottaa yksin pois. Ikävä kyllä uudessa kämpässä ei ole lamppuja katossa. Ruuviproppusysteemit olivat ihan hämärät ja niinpä ei lamppuja saatu laitettua. Olen varmaan koko vuoden pimeässä sitten ... Illalla raahasin itseni pyöräilemään tunniksi.

Tänään sitten oli vuorossa pitempi tempoajo, yhteensä 40 min tempoa ja yhtä pitkät alku- ja loppuverrat. Ilma oli varsin tuulinen ja toiseen suuntaan pääsin 20 minuutissa 9 km, toiseen 11,5km. Muuten ihan hyvä treeni ja viimeisiä rankempia treenejä ennen Aulangon perusmatkaa. Sinne olen siis menossa tekemään hyvää kisaa ja aikaa, sijoituksesta en niin välitä (enpä!).

Vihdoin voin sisällyttää blogiini myös ruokapostauksia. Viime aikoina olen syönyt lähinnä pakastinta tyhjäksi, mutta nyt tein viikonloppuna ystävilleni ruokaa.

Perjantai-iltana oli vuorossa paahtopaistia ja piparjuurikapriskastiketta. Olen tehnyt tätä kerran ennenkin ja voin kyllä suositella, on ihan törkeän hyvää (harvemmin teen samaa ruokaa kahdesti, joten siitä voitte päätellä jotain). Jälkikäteen marinoiminen tuo lihaan todella hyvän maun ja mureuden. Tämän voi (ja pitääkin) myös tehdä kätevästi etukäteen ja on todella helppotöinen. Pitää vaan muistaa käännellä paistia jääkaapissa.

Lauantaina syötiinkin sitten kinkkiä jo aikaisemmin mainostamastani keittokirjasta. Tein tämän hyväksi havaitun ateriakokonaisuuden:
  • Naudanlihaa ja sipulia (tää on mun lemppari)
  • Porsaanlihaa ja paprikaa
  • Munakoisoa ja valkosipulia
  • Lisäkkeenä jasmiiniriisiä
Syödään tietty puikoilla ja jälkkäriksi jasmiiniteetä.

Sunnuntaina käytiin kamojen pakuun kantamisen jälkeen ja ennen Helsinkiin ajamista Blankon brunssilla. Jos haluatte brunssille Turussa, niin tämä on ehdoton paikka. Jos tämä on täynnä (hyvin mahdollista), niin vieressä olevassa Fontana cafessakin on kuulemma hyvä.

Huomenna ekaa kertaa tonnin vedot kuuteen vuoteen. Toi on mun lempiharjoitus ehdottomasti. Tarkoitus on siis juosta 5x1000m aikaan 4.10 samanpituisilla kävelypalautuksilla.

Ai niin, ja onnea kaikille Joroisilla huhkineille. Hienosti meni monella tutulla ja jos ei mennytkään, niin ensi vuodelle on sitten sopiva kiukku jo päällä, eks joo?

4 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Hitsi sä juokset kyllä lujaa! Mietin jo sitä ennemminkin. :)

Oisko sulla mitään vinkkejä mun pyöräpohdintoihin? Käyppä lukees ja kommentoimassa.. :)

Kipa kirjoitti...

Jostain kumman syystä juoksu on ollut aina mulle jotenkin aika helppoa ja olen päässyt sillä eteenpäin kohtuullista vauhtia.

Musta ei ole kauheasti apua pyöräasioissa, mutta kävin jotain kommentoimassa...

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta sun vetoharjotuksesta, otatko sinne tonnien väliin siis 4.10 pituiset kävelypalautukset? Vai ymmärsinkö oikein?

Kipa kirjoitti...

Juu, suunnilleen näin. Käytännössä kävelin kerran kentän ympäri palautuksena, eli toi aika oli reilu 4 minsaa.