lauantaina, elokuuta 21, 2010

Ruokahuoltoa

Tänään olo oli taas paljon freesimpi aamulla - vaikka kello herättikin iltapukuostoksille (akateemisen maailman iso plussapuoli on, että pääsee keikistelemään hienoissa mekoissa aina silloin tällöin) ihan liian aikaisin. Mekkokierroksella polvi oli taas pahalla päällä, mutta menin silti uimaan. Sain hommattua vihdoin ne räpylät ja pitihän niitä kokeilla. Polvessa kyllä tuntui vielä veden isompi vastus ja siksi räpyläuinnit jäi lyhyeen. Tänään kokeilin myös ekaa kertaa oikeasti vähän lättäreitä. Mulla on sellaset sormilättärit, koska niillä on hyvä alotella varmaan. Skullailin niillä ja vasuri kyllä seilasi välillä ihan jossain muualla kuin missä piti. Kädet edessä skullaamalla en muuten pääse eteenpäin ollenkaan, sitten kun otetaan 45 astetta kyynärpäähän kulmaa, alkaa sujua jo kivasti. Puolet altaanmitasta sitten aina uin ja johan oli erilaista noilla laudoilla. Kyynärpäät (molemmat!) vähän ilmoitteli olemassaolostaan, joten pitää kyllä olla tooosi varovainen ja toi tän päivänen 8x(12,5 scull+12,5 uinti) lienee ainakin hetken maksimi. Noilla uimisessa huomas kyllä sen otteenhaun tärkeyden ja myös sen, kuinka paljon sillä loppupyyhkäisyllä voikaan vielä saada aikaan. Ihan kivat vempeleet siis. Mä en kyllä aio ikinä alkaa sellaiseks uimariksi, jotka pistelee menemään lättäreillä ja pullarilla kauheen pitkiä uintilenkkejä - noita näkee aika paljonkin altaissa. Tänään päästelin muuten menemään taas volttikäännöksiä ja ihmeekseni ne sujui melko kivasti. Välillä kiepsahdan liian aikaisin, mutta tuo on nykyään oikeastaan ainoa ongelma. Yhteensä uin kyllä vaan 1,5k ja sen jälkeen pyöräilin vielä sen huiman sallitun 20 minsaa. Polvi melkein jopa ei tuntunut.

Viime aikoina mulla on ollut hyvin aikaa laittaa ruokaa ja olenkin täyttänyt innolla pakastinta niitä (toivottavasti) tulevia kiireisiä reeniviikkoja varten. Olen vähän kokeillut reseptejä ja pakastimessa onkin nyt seuraavia tuotoksia:

Lohikeitto - varma valinta, hyvää, helppoa ja halpaa.
Texmex-kesäkurpitsavuoka - Vähän epäilytti, mutta oli tosi hyvää. Kesäkurpitsa toimi hienosti.
Päärynäinen broilerkastike - En suosittele, makuyhdistelmä on samalla kertaa outo, epäsopiva ja mautonkin vielä.
Graavilohilasagne - Miten ruoka voi olla näin hyvää? Jos kokeilette jotain näistä resepteistä, niin kokeilkaa tätä. Ei edes ylivoimainen tehdä, koska tarvitaan vain yksi kastike. Tein muuten itse kylmäsavulohesta ja sekin toimi.
Lihapullat - No näitä nyt vaan pitää tehdä tasaisin väliajoin. Tällä kertaa maustoin pullat rosmariinilla.
Ratatouille - Tältä ruoalta odotin paljon, mutta ei oikein vastannut odotuksia. Ehken vaan osannut maustaa oikein tai muuten vaan epäonnistuin. Tosta annoksesta tulee muuten aikamoinen läjä ruokaa, joten suosittelen kohtuullisen kokoista keittoastiaa.
Nautaa osterikastikkeessa - Kinkkiä. Ohje on kirjasta Liu Xiang - Kiinalaista ruokaa suomalaisessa keittiössä, joka on ehkä onnistunein keittokirja, minkä omistan. Jatko-osa ei ole toimiva, mutta tän kirjan ruoat on oikeasti helppoja tehdä, raaka-aineet saa tavallisesta kaupasta ja ruoka on kaikenlisäks tosi hyvää. Ei ehkä maailman kevyintä, kun kaikki paistetaa öljyssä, mutta maku on loistava. Jokainen, jolle oon tosta kirjasta kinkkiä tehnyt, on vuolaasti kehunut ruoan makua.

249 tuntia.

1 kommentti:

perttu kirjoitti...

Kiinalainen (yksinkertainen) keittokirja voisikin olla hyödyllinen kiitos vaan hyvästä vinkistä.