perjantaina, heinäkuuta 22, 2011

Close

Puolalaisen ystäväni ollessa täällä käymässä opin uuden käyttötarkoituksen sanalle close, se voi siis merkitä myös jotakuinkin painostavaa ilmaa. Eli, "The weather is so close, it's hard to breathe." Tänään ja eilen tälle sanalle olisikin ollut käyttöä, jos olisi englantia enemmän puhunut. Tuo ystäväni on muuten todella hyvä englannissa, puhuu brittiaksentilla (monet luulevat natiiviksi) ja häneltä olen oppinut paljon sanontoja yms. mitä ei muuten välttämättä oppisi.

Niin, ilma on ollut melko close ja myös kisa on melko close. Viikon päästä alkaa jo olemaan jännitystä ilmassa aikas paljon. Tällä hetkellä fiilikset kisasta eivät ole kuitenkaan kovin hyvät. Se onkin peesivapaa kisa, joten ei saa ajaa lisätangoilta. Voi p. Arvatkaa montako kertaa olen ajanut alaotteelta tänä vuonna, kun olen vaan harjoitellut aerobar-ajoa. Laskeskelin, että ennen eilistä alaotteelta on ajettu ehkä noin kolme minuuttia, siis MINUUTTIA! Eilen sitten tunnin palauttavan lenkuroisen poljin alaotteelta, mutta en kyllä tykkää. Ja mun sormet ei tykkää yhtään. Mulla siis viime vuodesta lähtien on ollut vähän ongelmaa sormien puutumisen kanssa vasemmassa kädessä, kun ajoin kolmeakymppiä sellaiseen routakuoppaan. Sen jälkeen loppupäivän sormet nyki joka suuntaan tahdottomasti ja kesti tosi kauan (yli viikon), että sain sen verran voimaa sormiin takaisin, että pystyin käyttämään etuvaihtajaa ja yleisesti puutumista tapahtuu aika helposti. Aerobarajon kanssa ongelmaa ei ole ollut, koska silloin ei tarvitse oikeastaan edes pitää niistä tangoista sormin kiinni koko ajan. Ja nyt sitten pitää ajaa taas kisa ilman niitä. Voivoi. Jos olisin tän tiennyt, niin olisin mennyt Kuopioon, jossa on peesikielto, niinkuin yleensä kuntosarjoissa. Mutta ei tässä nyt enää voi vaihtaa. Sinänsähän tuo on siitä hyvä, että eipähän sitten ketuta, kun kaikki peesaa kumminkin (kyllä Kiskossakin aikamoista peesausta sai nähdä). Mullahan ei ole sitä vaaraa, että peesaisin, en nimittäin pysy kenenkään vauhdissa, enkä myöskään osaa peesata. Niin, eli en saa peesin sallimisesta mitään etua ja kaikki muut saa. Voivoi. Nyt voinkin sitten kettuuntua siitä, että porukalla on kuitenkin aerobareja ja ajavat niiltä, kun itse kuuliaisesti ruuvailen ne omani irti. Niin, sekin ärsyttää, että kun sain työllä ja tuskalla säädettyä noi tangot itselle sopiviksi, niin nyt sitten niitä ei saakaan käyttää. Oon ihan rikki. Toivottavasti järjestäjät (vink, vink) sentään joko a) lähettää sprintin minuutin perusmatkan perään uinnissa, niinkuin Kiskossa, mikä toimi tosi hyvin tai b) järkkää lähdön niin, että sprintti ja perusmatka ei lähde sikinsokin, vaan osallistujat määrätään jotenkin omille puolilleen, muuten uinnistakin tulee mun osalta katastrofi. Tosin olen suunnitellut röyhkeästi meneväni eturiviin, kun esim. harkkakisassa jouduin vain ohittelemaan kaikkia, kun en uskaltanut eturiviin. No, juoksun reittiprofiili sentään on miellyttävä alun alamäkeä lukuunottamatta. Mun heikko kohta juoksussa on ollut aina alamäet, ne jotenkin rasittaa polvea ikävästi.

Eilen oli tosiaan siis palauttavaa tekemistä, eli aamulla 45 min lenkki kaatosateessa ja illalla tunnin pyöräily tappopaahteessa. On ollut aika hassua, kun nyt on tällaiset kisaa edeltävät viikot menossa, niin reenit on lyhyitä ja niitä on aika vähänkin (no joo, tällä viikolla oon reenannut siis kuus kertaa ja nyt on perjantai, eli tää on suhteellista...). Tänään oli siis ihan täysi lepopäivä. Tosin oon siivonnut ihan hulluna, pessyt mattoja yms. Että tosin lepoo. Tää ei ole fiksua, mutta pakko on saada kämppä kuntoon ja mieluummin rehkin nyt vähän liikaa, kun ens viikolla. No, luultavasti sinetöin huippusuoritukseni muuttamalla loput kamat perjantai-illalla, kun kisa on siis la kello 12.00.

Tänään ruoaksi pinaattilettuja ja kananmunakastiketta. Nää on ihan mun suosikkeja ja tyhjäksi syötävistä kaapeista löytyi aineet näihin. Lettujen paisto oli kyllä vähän kuumaa puuhaa, mutta kyllä se kannatti :)

Ei kommentteja: