perjantaina, helmikuuta 18, 2011

Ready, steady,...

Tilanne on tällä hetkellä melkoisen paljon parempi kuin viimeksi - onneksi. Nivunen on jokseenkin parempi, sillä voi ihan ok:sti juostakin. Sivuliike sen sijaan on heikompaa, eli luistelupotku ja erityisesti palautus ovatkin vähän kinkkisempiä juttuja. (Urheilu)viikko lähti maanantaina käyntiin, ja koska sunnuntai ja tabut olivat auttaneet jalan kohtuulliseen kuntoon, uskalsin lähteä uimaan. Vuorossa oli uintitestit. 3x300m, 30s palautuksilla. Tulos ei ollut kovin mairitteleva, sekunnin oli kuukaudessa parantunut keskimääräinen 300m:n aika. Ja oon ollut tässä välissä sielä leirilläkin! Muuten uintiharjoittelu (ja kyllä ihan kaikki muu harjoittelukin) ovat kyllä olleet viime aikoina niin retuperällä ja ongelmien sävyttävää, että kai tämä sitten oli odotettavissa. Yks mies tosin sanoi mulle, että mun uinti näyttää tosi hyvältä ja että se liukuu hyvin, mutta ko. mies oli kyllä itse ihan sellainen perinteisistä perinteisin kuntouimari, joka ui lähinnä rintaa ja yritti pyristellä silloin tällöin altaanmitan vaparia. Joo, kyllä mun uinti siihen vapariin nähden varmaan näyttääkin hyvältä, mutta muuten kyllä ei.

Tiistaina jalka oli taas jo vähän parempi, joten uskaltauduin testaamaan luistimia. Pystyssä luistelu onnistui, mutta heti kun otti luisteluasennon, alkoi tuntumaan nivusessa. No good. Puoli tuntia pyristelin, mutta sitten alkoi kylmyys kangistamaan ja nivunenkin sanoi, että nyt on paras lopettaa. Luistin ei muutenkaan kulkenut mihinkään. Yritin siinä muutaman reippaan "kisavauhtisen" kierroksen tehdä, mutta yksi kierros kesti kymmenen sekkaa enemmän kuin normaalisti. No, huono kenraaliharjoitus jne. Illalla katsoin sitten kalenteriin, ja totesin, että jahas, huomenna onkin juoksutestit, jotka olin aika autuaasti unohtanut. Siis ihan oikeat Teskun juoksutestit, jotka työpaikka maksaa (en kyllä oikeasti ymmärrä, että miten meidän laitos tollasia maksaa, mutta niin vain oli meille testi järjestetty). Testihän oli tosi huonoon aikaan mulle ja mietin kauan sitten ke-aamuna, että menenkö, mutta hei, ilmainen testi! Jalkakin oli kohtuu ok, joten päätin sitten mennä. Testi koostui 6x1000m:n kävelystä/juoksusta Pirkkiksellä. Sitten mitattiin jotain maitohappoja yms. Itsehän olin koko testin ajan ihan sekaisin. Siinä piti pitää pulssi tietyllä tasolla ja mä todellakin jouduin tuijottamaan sitä mittaria ihan tosissani, kun se syke hyppi vaikka kuinka. Varsinkin eka, kävelykierros oli ihan tuskainen. Sykkeen olisi pitänyt olla noin 100 siinä, mutta mulla se vaihteli 89:n ja 115 välillä. Sitten kun alettiin juoksemaan, oli vähän helpompaa, mutta lähinnä juoksin katse suunnattuna siihen mittariin, en kyllä tiedä, oliko se tarkoitus, koska oli varmaan kaikkea muuta rentoa juoksua. Kerran melkein törmäsin edellä kulkevaankin, kun olin niin keskittynyt siihen hyppivään pulssiin ja kun en tunnetusti muutenkaan näe eteeni, kun reenaan, niin nyt vielä vähemmän. Pari vikaa tonnia olivat sitten jo ok, kovempaa juostessa osaan pitää tasaista vauhtia (ja näemmä sykettä) paremmin ja vikalla kierroksella juostiinkin vain niin lujaa kuin pääsi, pulssilla ei väliä. En kyllä saanut itsestäni siinä oikein irti kaikkia, kun ei ollut kilpailutilanne ja nuhaisuusolokin on jatkunut jo pari viikkoa. Oli se ihan ok kuitenkin, koska en mä kauheen paljon lujempaa varmaan tonnia nyt pääsisi edes missään kisassa. Tulokset tulevat kai sitten postissa, ja niistä pitäisi ymmärtää jotain. Mun villi etukäteisarvaus on, että peruskunto on paska.

Ne muuten mittas pihdeillä rasvaprosentinkin, ja musta tuntuu, että saan kivempia tuloksia kuin silloin Nokian herbalife-tädeiltä, jotka tuomitsi mun rasvaprosentin ylisuureksi. Eilen paino oli kyllä korkeammalla kuin pitkään aikaan, ylenmääräinen karkinsyönti ja huono treenaaminen näkyy aika nopeasti, mutta en jaksa kauheasti tuollaisia miettiä, kun muuten paino olikin tuossa vähän liiankin alhaalla ja vaikka kuinka yritin, en saanut painoa jouluna nousemaan kahta kiloa. Nivunen ei haitannut testijuoksussa yhtään, mutta tänä aamuna sitten taisi nuo juoksentelut kostautua, koska on ollut taas vähän kipeämpi, ikävä kyllä jouduin päivällä kävelemään aika paljon, mutta muuten pidin itseni pois mm. altaasta.

Nyt on sitten laukku pakattu täyteen vaatteita, jotta huomena päästään ajoissa heti töitten jälkeen ajamaan kohti Kuopiota. On kyllä luvattu vähän kylmää kisakeliä, yöllä ja aamullakin pitäisi olla vielä -30, apua! Alkuperäinen tavoitevauhti tuntuu aika kaukaiselta tällä jalalla, jatkuvalla pienellä nuhaisuudella ja kylmyysasteilla, mutta ainakin menen yrittämään ja jos ei kulje, niin sitten ei kulje. On kiva päästä kisaamaan kaikesta huolimatta.

3 kommenttia:

perttu kirjoitti...

Onnea matkaan, laita reilusti päälle ettei ala paleltaa kun energiat hupenee!

Mikko kirjoitti...

Jep, tsemppiä kisaan!

Kipa kirjoitti...

tänks,

ainakin päästiin Kuopioon perille, vaikka sponsori aina välillä ei suostunut uskomaan, että samaa tietä vaan ajetaan. Hieno lotulitus on ainakin nähty. Kysyin kisakansliassa, että mitäs tapahtuu, jos on tosi kylmä, katsoivat kummissaan ja totesivat, että täälä mitään pakkasrajaa ole, mutta lähtöaikaa on sentään myöhennetty tunnilla.