keskiviikkona, helmikuuta 23, 2011

Hyvät neuvot tarpeen

No niin. Akillesjänne on aika pahana. Heti kun laitan kengät jalkaan, suuri tuska alkaa, ilman kenkiä ollessa jänne on vain vähän kipeä. Töissä työkenkäläpsyttimillä voi kävellä ihan hyvin, mutta talvikengät jalassa on ihan tappoa, sattuu vaan. Testasin myös lenkkareita, ja nekin sattuu. Tänään yritin käydä hiihtämässä, mutta ladulle kävely (~1km) oli kivuliasta ja takaisin raahustus ihan tuskaa. Puolessavälissä löysytin kaikki monon tarrat ja nauhat ja helpotti kummasti. Nähtävästi kenkä jotenkin painaa jännettä, kun ne läpsyt on ok:t. Kipu on kuitenkin jotain ihan muuta kuin hankausta. Lisäksi jänne/ympärysalue ei ole yhtään paineluarka niin kuin perus akillesjänteen (peri)tendiniitissä yleensä on, eli tämä on todella hämärää. Hiihdossa kipu tuntui vähän, mutten oikein tiedä johtuiko se siitä monokävelystä vai oikeasti hiihdosta. Hiihtää pystyin kiekan Suolijärvellä, sitten jäätyi naama teippauksista ja kommandopiposta huolimatta ja tuli kiire kotiin. Mietin, että miksi kinttu on kipeänä, koska eihän lauantaina tuntunut missään mitään ja yhtäkkiä sunnuntaina kaupasta kotiin kävellessä alkoi sattumaan. Lisäksi olen aika ihmeissäni, että mitä ihmettä teen.En voi mennä töihin sandaaleilla, enkä ilman kenkiä, ja kilsan työmatka kyllä sattuu aika runsaasti kengät jalassa. Ja miten ihmeessä urheilen? Neljä kertaa viikossa uintia on maksimi, kyynärpäät ei kestä enempää. Ja entä muut lajit:

juoksu - kengät pitää laittaa jalkaan, ei onnistu
hiihto - ladulle kävely ja monot muutenkin tuottaa ongelmia
luistelu - no eiköhän tää ongelma juonna juurensa lauantailta, joten ei varmaan fiksu idea
pyöräily - ulkona ei voi, naama ei kestä just nyt tätä, sisällä ei voi, kun ei oo traineria ja salin kuntopyörää ei polvet kestä ja oletettavasti pyöräilykengätkin olisi huonot akilleelle
cross-trainer - testasin, sattui vähän, joten ei varmaan hyvä
vesijuoksu - ei käy, polvi tulee siitä ihan törkeän kipeäksi.

Pitääkö mun nyt oikeasti alkaa taas vaan punttaamaan/joogaamaan/kahvakuulailemaan, eihän mun pää sitä kestä? En voi edes kirjoittaa väikkäriä, koska tadaa, se lähti tänään esitarkastukseen.

Jos on ideoita, hypoteeseja tai ihan mitä vaan, niin saa kertoa, koska mä en tajua tätä juttua, enkä tiedä, mitä tekisin. Ehkä alan harrastamaan petankkia, vaikka kai siinäkin voi vammautua - ainakin minä.

Loppuun vielä ajankulua junamatkoille: VR-bingo.

Ei kommentteja: