torstaina, maaliskuuta 25, 2010

Uskoisko tätä

Eilen kävin riipaisemassa viimeisen kerran omatoimisen uinnin täällä. Tarkoitus oli tehdä perinteinen tonnin uinti ajanotolla ja sitten loppuun hengitysharjoituksia. Vähän oli väsynyt olo ollut jo töissä ja vähän epäilytti, mitä tuleman pitää. No, tosi lyhyen verkan jälkeen aloin uimaan. Uin ja uin ja uin ja uin ja sitten olikin tonni kasassa ja kello näytti aikaa (tähän väliin rummun päristystä) 19.12!!!! Siis voi hyvänen aika! Ihanko oikeesti? No en tiedä, saatoin mennä laskuissa sekaisin, koska jouduin pari kertaa ohittelemaan sellaista ärsyttävää uimaria (voitte ihan arvata itse sukupuolen), joka päätti aina kun olin ihan sen takana ja yritin jopa koskettaa sitä jalkapohjaa, että tajuaisi päästää ohi päädyssä viimeistään, ottaa kauhean vaparispurtin meiningillä "Minuahan ei naiset ohita!" ja sitten kun ei kymmenen metrin jälkeen enää jaksanut, niin joko oli vastaantulijoita liikaa tai sitten jos olikin jaksanut melkein 20m alkoi kiilaamaan sielä päädyssä niin, että ohi ei vain päässyt. Hieno homma! Muut radan uimarit päästi ihan kivasti ohitse eikä ollut ongelmia, mutta tää yks oli kyllä oikee riesa. Se muuten aina siellä päädyssä lepäillessään päätti lähteä aina ihan just mun eteen uimaan... Niin, mutta yhden kerran menin vähän sekaisin laskuissa ja saattaa olla, että uinkin vaan 950m. No, vaikka näin olisi, aika on silti paljon parempi kuin esim. viime vuonna, jolloin tonnin pääsi johonkin 23 minsaan. Mutta jos toi oikeasti pitää paikkaansa, niin miten ihmeessä pystyin oleen sielä 200m:n testissä niin hidas? Olihan se toki 50m rata ja nyt in 25 m:ssä, mutta silti. No, olen aika tyytyväinen itseeni. Kyllä se perusmatka houkuttelis kovasti kyllä, kun toi uinti ei oikeestaan edes ollu mitenkään kamalan kamalaa, kyllä olisin jaksanut vielä 500m. Ja kun on panostanut uintiin nyt paljon niin olis kiva myös käydä joku kisa, jossa uintia olis enemmän kuin 300m. No, tonnin uinnin jälkeen jatkettiin hengitysharjoituksia ja kyllä se siitä alkaa aina välillä jopa sujua. Nyt vaan on ollut vähän oireilua kyynärpäässä, koska kun mietin hengitystä, unohtuu se käden rento palautus. Tästä valkku sanoikin sunnuntaina, kun kysyin taas palautetta uinnista tai lähinnä hengityksestä. Sanoi, että nyt on paljon parempi, mutta käden palautus on liian jännittynyt. Voi veikkoset, miten nää kaikki asiat sais onnistuun yhtä aikaa... Uinnin lisäks oon ehtinyt juokseen kerran ja käymään kerran salilla, tänään sit pyöräileen. Aurinko paistaa, kiva :)

3 kommenttia:

perttu kirjoitti...

Onnittelut tuosta uinnista. Selitys siihen 200m aikaan on tietenkin se että sillä matkalla sulla on niin kova kiire maaliin että nostelet päätä ja teet muita ylimääräisiä liikkeitä paljon enemmän. Ihan normaalia kyllä mullekin tuollainen. Täälä on jo (päivisin) ihan kevät, mutta pari viikkoa saa vielä odottaa pidempiä pyöräilyjä, vaikkei malttas.

Kipa kirjoitti...

Joo, on se vaan aika vaikeeta siirtää hitaan uinnin tekniikka siihen "nopeampaan" uintiin. Voimat kuluu tehokkaasti, kun puskee huonolla tekniikalla kauheella kiireellä, mutta vauhti ei pahemmin kasva. Lisäksi mun viime aikaiset hengitysharjoitukset on parantanut vauhtia myös ainakin varmasti parilla sekunnilla per satanen, joten kyllä sekin varmaan vähän selittää. Nyt pitää sitten asettaa seuraava uintitavote. Se vois ehkä olla 1500m alle puolen tunnin.

Voi kun Suomesta sulais lumet viidessä päivässä...

perttu kirjoitti...

Parina talvena oon ja ollu käymässä etelässä juuri tähän aikaan ja ajatellut että sittenhän pääsee suoraan kesäpyöräilemään kun tulee takas, mutta aina se on mennyt pikkasen huhtikuun puolelle. Vaikka tiet päivällä on enimmäkseen sulat niin jostain aina löytyy niitä sohjo/jääpaikkoja ja yöksi märkä tie jäätyy.