sunnuntaina, lokakuuta 21, 2012

Pitkä lenkki Viikin vitosella höystettynä

Viikon viimeinen treeni piti olla juoksu, mutta kuinkas sitten kävikään. Olin Märskyn oven takana tänään kello kahdeksan todetakseni, että sunnuntaisin halli aukeaakin vasta ysiltä. Joo, takasin kotiin ja nukkumaan sitten vain. Uintien jälkeen oli tarkoitus ehtiä kotiin tankkaamaan ja lähteä sitten päivän erilaiselle pitkikselle, eli neljän kilsan alkuverra juoksutekniikka drilleineen, sitten Viikin vitonen, eli 5k täysiä ja sitten loppuverrana taasen neljä kilsaa kotiin löysää löpsyttelyä. Alkuverrassa jo havaitsin, ettei taida nyt ihan olla kone parhaassa iskussa ja palautunut, mutta eipä se mitään, harkkakisan tarkoitus onkin olla hyvä harjoitus. Ehdin sopivasti pelipaikoille, että ehdin toipua alkuverrasta, joka oli kerrankin riittävä. Sitten olikin kisan aika. Ensimmäinen puolikas kisasta meni mukavasti ja alkuperäissuunnitelmien mukaan, mutta sitten alkoivat vaikeudet. Ei tuntunut pahalta keuhkoissa, jaloissa, eikä yleisesti, mutta kädet sanoi sopimuksen irti, ne ei vain jaksaneet! Siitähän sitten ei seurannut mitään hyvää, juoksun rytmi muuttui huonoksi, kun joutui käsiä oikomaan vähän väliä ja elämä ei ollut kivaa. Jotenkin sain vauhdin pidettyä edes jotenkin siedettävänä, vaikka se tippuikin ikävästi kymmenellä sekunnilla kilometriä kohden. Maaliin pääsin kuitenkin ajassa 21 minuuttia tasan, mikä oli kyllä melkoinen pohjanoteeraus vitoselle, mutta se oli päivän kunto, ei voi paljon selitellä. Kotiin sitten tosiaan hitaasti hipsutellen. Vielä pitäisi mennä tekemään se väliin jäänyt aamun uintitreeni. Ehkä oli kuitenkin hyvä, että halli oli kiinni, koska jos olisin ehtinyt uinnin tekemään ennen "kisaa", niin olisi kädet voineet hyytyä jo ennen puoltaväliä.

Uintikisat lähestyvät uhkaavasti. Ensi viikko menee jo valmiiksi Turussa opetuksen merkeissä, joten voin käydä vakoilemassa Impivaaran hallia jo etukäteen. Sisäänpääsymaksu kyllä kirpaisee (7,5e!!!!!), mutta ehkä sen kerran kärsii maksaa, täällä Helsingissähän maksan uinneista 52 euroa vuosi, joten yleisesti pääsen kyllä melkoisen halvalla uiskentelemaan. Mulla on yhteensä 9 starttia, neljä viestiä ja 5 omaa lajia. Lauantaina ei oikein ehdi kuin käydä uikkareita vaihtamassa, koska silloin on uitavana kuusi lajia, yksilö vapari- ja rinulivinstat ja satasen vapaa sekä viesteissä kolme vaparivinstaa. Pe on 1500, josta ei varmaan ole kauheasti odotettavissa, sen verran huonolta tuo kestävyys näyttää tällä hetkellä ja sunnuntaina sitten vielä yksi viesti sekä 400m, josta pitäisi kyllä tulla ennätys, siinä edellisessä yrityksessähän pudotin lasit pari kertaa ja törmäsin seinään ja mitä näitä nyt olikaan... Toivon tietysti enkkaparannusta myös lyhyiltä matkoilta, mutta päätavoite on kyllä se, että lasit pysyy kaikissa hypyissä silmillä...

2 kommenttia:

Jarmo kirjoitti...

Voitko paljastaa miten pääset noin halvalla uimaan? Kiinnostaisi kyllä säästää uimamaksuissa.

Kipa kirjoitti...

Hommaa astma... Sit pääsee. Tosin astma ei oo kiva, joten en oikeestaan sittenkään suosittele. Myös joillakin muilla sairauskoodeilla voi saada ton erityisuimakortin.