tiistaina, lokakuuta 02, 2012

Isku

Nimittäin flunssan isku. Eilen aamulla kävin vielä hajoilemassa Märskyssä (ihan oikeesti hei, jos uit vaparia 25 m siinä ajassa kun minä 50, et ole nopea kuntouimari ja ne potkuharjoituksetkaan ei kuulu sille radalle, jos et ole joku phelps). No, mitään outoja tuntemuksia ei ollut ja pääsin töihin ihan hyvävoimaisena. No, hyvävoimaisuus katosi pikkuhiljaa päivän aikana, kurkkua alkoi kutittaa ja kun vihdoin pääsin lähtemään kotiin, jätin suosiolla pyöräilyn pitemmän kaavan kautta pois ja yritin vain selvitä kotiin asti. Vielä illalla mietin, että josko olo siitä korjaantuu, mutta aamulla ei tullut ääntä ja olo on aivan karmea. Eli ei korjaantunut.

Flunssan sain varmaan Ruotsin keikalta ja kun su-ma yönä en saanut unta ja muutenkin nukkuminen on ollut heikkoa (nukkumatti ei vaan tuu) ja töitä on ollut liikaa, niin vastustuskyky sanoi sopimuksensa irti ja tässä sitä ollaan. No, aika flunssalle ei ole pahin mahdollinen, joten eiköhän tämä tästä. Huominen kyllä huolestuttaa. Mulla olis opetusta 4h. Joo, oikeastihan järkevintä olisi jäädä pois, mutta jos en käy pitämässä opetusta, olen niin sanotusti kusessa. Viime vuonna kun väliin jäi yhdet harjoitukset, oli seuraavat viikot pelkkää stressiä. Yliopistossa sijaisia ei noin vain löydy ja vähissä tuntimäärissä pitäisi ehtiä opettamaan vaikka mitä. Jos siis osaat etsiä laskennallisesti syöpä- ja normaalinäytteistä sekvensointidatasta erilailla käyttäytyviä geenejä, klusteroida niitä ja ohjelmoida kaiken tämän Matlabiin, niin ilmoittaudu pian mulle, olis keikkatyötä tarjolla! Taidan itse vain napata buranaa naamaan ja yrittää selviytyä. Siinähän ei ole mitään fiksua, mutta mieluummin kärsin vain neljä tuntia, kuin väkerrän seuraavat viikot tuntikausia  korvaavaa, kaiken selittävää materiaalia opiskelijoille kaiken muun työn ohessa seuraavat viikot.

2 kommenttia:

juge kirjoitti...

Teet sitten ensi kerralla ns. lipposet:
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288350389980.html

Mikäköhän olisi sopiva uintinopeus nopeiden kuntouimareiden radalle? Minä kelailen hitaimmillaan n. 2:00 - 2:05 satasia ja aika harvoin kukaan menee ohi, paitsi sellaiset jotka tekevät jotakin täysillä/palautus-treenejä. Tänäänkään Märskyssä kukaan ei mennyt ohitse 40 min aikana, vaikka vauhti ei varsinaisesti päätä huimaa.

Kipa kirjoitti...

Kyllä sielä voi 2min/100m vauhdilla ihan hyvin uida ja vähän hitaammallakin, mutta ainakin ma-aamuna menin niissä mun omissa palautteluissakin (juurikin tuo 2min/100m) jo kolmesta tyypistä ohi 50m aikana. 3min/100m ei tod. oo enää nopeaa kuntouintia, se on jo oikeasti tosi hidasta. Mäkään en ikinä ui nopeat kuntouimarit radalla esim. verrojani, koska uin osan rintaa ja osan selkää ja ne on mulla hitaita, tyyliin 2.30min/100m ehkä huippunopeus. Eikä tulis mieleenkään tehdä potkuja edes räpylöillä sielä radalla. Samaten tekniikkatreenit ei tod. ole mulla mitään nopeat kuntouimarit kamaa. Oikeasti harvoin enää viitsin Märskyssä tolla radalla uida, koska se on täynnä porukkaa ja yleensä lyhyillä radoilla on enemmän tilaa. Näin ennen pitkän radan kisoja olis kyllä kiva käydä pari treeniä siellä uimaan, mutta ehkä ei sitten, koska psyyke ei kestä.

Eniten mua kyllä korpeaa ne rintauimarit, hitaasta kroolailijasta sentään pääsee vielä ohi, mutta rintauimarin ohittaminen on yleensä melko lailla hankalampaa.