keskiviikkona, lokakuuta 03, 2012

Hauskaa hakusanastatistiikkaa

Sairaana on aikaa kaikenlaiseen turhaan...

Elämän suurimpia huvejani tänään on ollu tutkia, millä hakusanoilla blogiini päädytään. Parhaita paloja ovat olleet "kumipuku"  (tämä koska märkäpukuhan on kumipuku) ja "kana ilman päätä" (Mike the Headless chicken ;). Suosituimmat hakusanat koskevat kuitenkin ihan minun blogiani (kai): "kipa reenaa", "kipareenaa" ja kaikki muut variaatiot ovat aika kovaa valuuttaa, kun katsellaan hakusanoja koko blogin olemassaolon aikana, myös kipa ja triathlon yhdistelmä ovat aika yleisiä. Hyvänä kakkosena tulee kuitenkin "Hoffan rasva" ja suosituin blogini juttu onkin "Hoffan rasva ja muut liikkuvat osat" Tämä nähtävästi juontaa juurensa siihen, että hoffan rasvasta ei ihan kauheasti infoa löydy, vaikka sitä aika usein kai polvileikkausten yhteydessä poistellaankin. Myös juoksuhame ja uimalakki hakusanat tuovat blogiini usein. Melko usein blogiini päädytään myös hakusanoilla, jotka liittyvät johonkin kilpailuun. Pepen tempoa on etsitty ja Kivitippua, Finland Ice maratonia, Kiskoa, jne. Näistä tapahtumista aika harva kirjoittelee kuvauksia, joten siksi tänne kai päädytään usein niiden kautta.

Viime kuussa on myös kokeiltu hakusanoja "akillesjänteen bursiitti" "3x300m testiuinti", pyörälaukku ja "kangashihna kelloon". "Volttikäännös takaperin" (olisko tää se käännös sekarissa selästä rintaan) ei tainnut tuottaa etsijälle oikeaa tietoa ja myöskin "kullervo maraton" taisi olla pettymys lukijalle. "Hervannan hyppyrimäen onnettomuus", "hiihdon viimeistelytreeni" ja "kaitalampi maastopyörä" hakuja käyttäneet ovat myös eksyneet väärälle sivustolle. Muutamia hakuja on tullut myös seuraavilla termeillä : "aiheuttaako pyöräily vettä polveen", "syntynyt juoksemaan", "oma ulkojää", "mykoplasma romahdutti kunnon", "syrjänmäki", "sydämen vuorokausiseuranta" ja "muuttolaatikot pidemmäksi aikaa". Nämä kertovat aika surullisella tavalla sen, mitä on viime aikoina tapahtunut. On sairastettu ja muutettu. Hämärintä on kyllä se, että kuka ihmeessä on hakenut yhdistelmällä "kipa pyöräily blogi" jotain. Voihan toki olla, että joku muukin Kipa pyöräilee, mutta... En mä kyllä pyöräilijä oo, vaikka aika monta kilsaa onkin tullut veivattua. 

Tekstien ylivoimainen ykkönen on siis Hoffan rasva päivitys, sitten tulevat Bikefittingistä kertova juttu ja seuraavaksi tosiaan tulevat kisaraportit, vaikka rengasrautatesti kiilaakin väliin. "Menestyminen" on tuonut myös kuuluisuutta, sillä Duathlonin SM-postaus on pompsahtanut alle kuukaudessa top-kymppiin. Pitäis varmaan takoa kun rauta on kuumaa eli on oikea aika alkaa hankkimaan sponsoreita ;)

Katsotaan, muuttuvatko hakusanat, kun saan pari suunnittelemaani tekstiä kirjoitettua: juoksuvammat ja uintilelut tulevat olemaan näiden postausten aiheena. Ensimmäisestä minulla on vankkaa kokemusta ja vinkkejä niiden selättämiseen ja kymmenen vuoden ajalta (tosin nämä vinkit eivät yleensä kelpaa useimmille, koska ei malteta parantua kunnolla, vaan koska halutaan kaikkimulleheti) ja uinnissa käytän paljon noitä välineitä tekniikan parantamisessa. Mutta nämä siis kun on aikaa, mikäli sairaus pitkittyy, niin kenties jo ihan pian. 

2 kommenttia:

Päpä kirjoitti...

Täysin samaa mieltä. Myös eri lajien arvostuksen puute ärsyttää. Esim. pari vuotta sitten muodostelmaluistelun MM-kisat olivat erään jääkiekkovalmentajan mielestä kissanristiäiset...

Kovaa duunia urheilijat tekee oli laji mikä tahansa ja jos kyseessä ei ole aivan huippu-urheilu käydään samalla töissä, tehdään kotitöitä...
Arvostan näitä urheiljoita melkein enemmän kun niitä monta tuhatta tienaavia jääkiekkoilijoita, joiden ei tarvitse urheilun lisäksi tehdä töitä.

Tais mennä vähän ohi aiheen

JA ihan mahtis sun kuvakollaasi. Pingu ja Pinguliinakin päässyt kuvaan. On ollut kiirettä tehdä töistä sairastaessa ;)

Kipa kirjoitti...

Väärä kohta Pöpsy. Pingu on tietysti mukana hei! Ja suklaalevy! Kun on kipee, ei mene treeneihin aikaa, joten aikaa tosiaan on, liikaa.