sunnuntaina, toukokuuta 23, 2010

Hyvä reeni, parempi mieli

Epätoivo on selätetty, kämppä ja pyörät putsattu ja matotkin pesty. Mattojen pesu on kyllä oikeasti ihan tosi kivaa. Siinä ressi unohtuu ja muutenkin tykkään, harmi, että mulla ei ole enempää mattoja, mutta ehkä kesän lopussa vois ottaa uusintakiekan. Luin muuten tällä viikolla jostain otsikon, jossa todettiin, että "Stressi loppuu 50-vuotiaana." Enää siis reilu 20, eikun siis 30 vuotta. Ei paha.

Sitten viime kuuleman olen onnistunut tekemään elämäni pisimmän pyörälenkin (jos ei lasketa niitä kahta Pirkkaa, jotka oon kihnuttanut 7-vaihteisella), elämäni parhaiten menneen uintireenin ja tehnyt tosikivan juoksulenkin. Lisäks totesin tossa äsken, että oon sitten uinut tällä viikolla joka päivä. Metreissä päästiin tosin vaan 9k:hon, kun toi sisälsi paljon tekniikkaa ja myös pari järviuintia ja se on sellaista totuttelua vasta. Tänään järvessä oli muuten jo paljon helpompaa kuin maanantaina. Salille en oo päässyt, kun selkä on vieläkin kipeä ja ei tekisi varmaan hyvää sielä tempoilu. Pyöräkilsoja jostain kertyi viikon aikana 210, vaikka tästä ei kuulemma lasketa kuin tuo tän päivän lenkki ja du-kisan 9km. Huomenna sitten Lissaboniin, selkä ja sormet kiittävät. Sitten vielä yksityiskohtaisempaa selitystä viikon kohokohdista.

Uinti

Alkuverkassa tuntui tahmealta, ja vähän huoletti, koska päivän agenda oli:

100 fri glid
4x25 1-arm
200 ben
200 pull
---
6x25 scull+glid p:15
5x100 @T p:15
6x25 scull+glid p:20
5x100 @T-2s p:20
6x25 drill p:25
5x100 @T-3s p:20
---
100 fri

T on mulla tällä hetkellä 1.59, eli siis yhteensä 1500 metriä piti uiskennella alle kahden minsan vauhtia ja pääsetissä aika vähän lepoa välissä. No, yllätyin iloisesti, kun sujuikin oikein hyvin. Koko ajan uin pari sekkaa liian lujaa ja vaikka olin varma, että kohta ei enää pysty, niin pystyinpäs. Vikan satasen annoin vaan mennä ja aikaa menikin 1:50, eli ei mitään hätää. Lisäbonuksena volttikäännökset alkaa jo sujumaan jotenkuten. Teen niitä tosin vaan alkuverkassa/hitaassa uinnissa, koska ne vaatii vielä vähän keskittymistä. Mut erityisesti pullarin kanssa ne menee jo oikeesti kivasti.

Pyörä

Tänään oli vuorossa lenkki Kangaslan kautta Valkeakoskeen ja sieltä Lempäälän kautta takaisin. Matkaa lenkille tuli 73km ja siis mun pisin oikea lenkki ikinä. Ajoin kaverin kanssa (joka hullu ajoi koko setin fixillä!), kun kyselin joskus, josko lähtisi pidempää lenkkiä mun kanssa ajamaan, yksin on paljon tylsempää. Ei oikeastaan ajettu kun ehkä yhteensä 10 km vuorovedolla, muuten sillain rinnakkain tms. Silti keskariksi saatiin 25,5km/h, vaikka ainakin ite tunnuin olevan aika poikki jo ennen lenkkiä. Oli luvattu huonoa säätä, mutta ei edes kastuttu pahasti, pari kertaa tuli joku kuuro, mutta aika vähän aikaa vaan satoi kerralla. Olin kuitenkin tällä kertaa varustautunut ja takataskussa oli mukana mm. villasukat, kahdet ylimääräiset hanskat, säärystimet ja puffi. Ei niitä sitten tarvittu.

Juoksu

Lauantai-ilta, kello noin 22.00 51 min lenkki Pirkan loppukilsoja seuraten meno ja samaa reittiä takaisin. Mukavan viileän lämmin keli, ihana Suomen kesä ja sitten viiden minuutin ajan flow. Oi onnea.

6 kommenttia:

perttu kirjoitti...

Kyllähän se pyörän pesu aina mattojen kuurauksen voittaa! Äläkä puhu superihmisistä mitään kun treenaat tuollaisia viikkoja ihan flow:ssa ja hoitelet sivussa vielä matot ja tieteen :)

Kipa kirjoitti...

Ei voita. Pyörän pesu :(, maton pesu :D. Jos tuut peseen mun pyörät, niin mä kyllä pesen sun matot. Sitäpaitsi tiede on kaikkea muuta kuin hoidossa, flowsta oli jäljellä vain muisto hotskun juoksumatolla kärsiessä, enkä ole superihminen. Mutta koti on hyggelig ja huomenna voi taas päästä polkeen vesisateeseen, mikä ei ees harmita.

perttu kirjoitti...

Eli kaikki hyvin. Mä voin kyllä pestä pyörät, et arvaakaan kuinka likaset mun matot on - nehän on pyöräkorjaamon lattialla :P

Kipa kirjoitti...

Arvaan, että pyöräkorjaamo on sama kuin olkkari=kirjasto=työhuone=varasto=keittiö? Toivottavasti ne matot ei ole sielä lattialla silloin kun sitä pyörää pestään ja huolletaan, se olisi jo mieheltäkin aika tyhmää ;)

perttu kirjoitti...

Aijjaa :o No mutta muutenhan parketti..hey, siksihän matot on keksitty!

Kipa kirjoitti...

Ei kun matto on sisustuselementti ja sit kun tulee suihkusta on kiva astella matolla paljain varpain. Se on maton funktio. Ja täälä kehä kolmosen ulkopuolella ei oo kato parkettia vaan ihan rehellistä muovimattoa, joten sekään ei mee pilalle. Mutta unohdin, että sielä Helsingissä ei muovimattoihin alennuta vaan pyöräkin korjataan parketilla, tai siis matolla, joka on sillä parketilla :p