perjantaina, marraskuuta 23, 2012

Potkua päivään


Koska olkapää ei kestä oikein mitään, on uinnin potkuharjoituksetkin vähän muuttuneet. Oikeaa kättä ei voi pitää suorana pään edessä, koska tästä olkapää kipeytyy, joten olen nyt sitten keskittynyt potkuharjoitteluun selälläni sekä tehnyt kylkipotkuja normaalisti vasemmalla kyljellä, mutta oikealla kyljellä tehtäessä olen pitänyt molemmat kädet vartalossa kiinni. Siinä mun treenit altaassa. Lisäksi toki olen tehnyt vasurilla muutaman kerran yhden käden uinteja. On sitä tälläkin tavalla tullut jonkin aikaa altaassa vietettyä, potkuja on tällä hetkellä kasassa 4800m:n verran (siis tällä viikolla) ja yhden käden uinteja on 400m. Kun vielä huomenna olisi tarkoitus mennä polskuttamaan Heltrin uintivuorolle vajaa tunti, niin tässä päästään varmaan 6500m:n "uinti"kilsoihin, ihan kunnioitettava potkusuoritus mielestäni. Sais kyllä käsi parantua. Jotain iloa tästä on kyllä ollut uintiinkin, koska tuntuu, että uintiasento on parantunut hapenoton aikana, siis vasurin yhden käden uintien perusteella. Onnekseni tuo oikealta hapen ottaminen on se mulle teknisesti heikompi puoli (vaikka sieltä mieluummin hengitänkin), joten nyt olen voinut yrittää sitä hioa. Tekniikkavirhe ei ole ollut suurensuuri, mutta uinnissahan pienetkin virheet kostautuvat. Olen siis oikealta hengittäessä nostanut päätä ihan vähäsen, sillä tavalla, että oikean silmän lisäksi vasemmastakin puolet on tullut veden pinnan yläpuolelle ja sehän tunnetusti laskee jalkoja. Nyt siis tämä on ainakin noissa potkuissa vähän parantunut ja jos pidän oikean silmän kiinni potkiessa, on näkökentässä pelkkää vettä myös hengitysten ajan, kuten kai kuuluukin.

Keskiviikon aikana käsi oli oikeasti tosi pahasti kipeä, vaikken mielestäni sillä mitään oikein tehnyt. Torstaina otinkin sitten tiukan linjan ja en nostanut olkavartta olkapään yläpuolelle muuta kuin hiuksia laittaessa ja venyteltäessä. Tämä tuntui tepsineen ainakin jotenkin, sillä eilen käsi ei kipeytynyt niin pahasti kuin ennen. Huolestuttava tilanne silti on, onnekseni maanantai-illalla on fyssari ja olen myös yrittänyt yksikseni kättä varovasti kuntouttaa kuminauhajumpan ja venyttelyn avustuksella, se on jo selvää, että pelkkä lepo ei tätä vaivaa paranna, kun työreissun aikana tilanne ei parantunut mitenkään. Tänään jatkan vielä matalaa profiilia, mutta jos tilanne paranee, niin huomenna testaan ehkä 2x25 kylkipotkuja myös oikea käsi edessä ja katson mikä tilanne on olkapäässä treenin jälkeen.

Torstaina kärsin taas spinningissä, kolmen kerran aikana on sentään tapahtunut sellaista kehitystä, että 120 kadenssi ei ole enää vain toiveissa, vaan toteutuksen rajoissa. 140 kadenssi kolme minuuttia ilman takapuolen hyppimistä satulassa ei ole mahdollisuuksien rajoissa. Syytän tästä kyllä huonoa satulaa (no en oikeasti syytä), joka ei todellakaan sovi mun ahterille. Täytyy varmaan selvittää, voisko paikalle tuoda oman Selle San Marco Aspide Glamourin, siitä ei satula parane.

3 kommenttia:

NinniM kirjoitti...

Jestas, mikä kilometrimäärä pelkkiä potkuja!! Mulla menis ikuisuus altaassa. En pääse potkien mihinkään. :D Toivottavasti saat käden pian kuntoon!

Kipa kirjoitti...

No joo, taisin unohtaa mainita, että 2/3 on tehty räpylöillä... Aika jäätävän hidas olen minäkin potkimaan ilman räpylöitä, mutta räpylöillä kun on vaikeaa potkia väärin, niin niillä pääsee eteenpäin samaa vauhtia kuin löysä verrauinti.

Toivottavasti sunkin kroppa tulee kuntoon, ei oo kivaa, kun ei voi toteuttaa treenisuunnitelmia.

Pia [Kaukomara] kirjoitti...

Moi! Tämä kirjoitus taisi jostain hiipiä mieleeni, kun mulla on nyt käsi kipeä, ja uinti sattuu. Muistin, että sinähän olet joskus vaan potkiskellut kun et voinut uida, miksen siis minäkin. Kiitos siis inspiraatiosta! Ja tosiaan, mäkin voisin kokeilla sitä vasemmalla kädellä uintia ensi kerralla. Miten se ei aikaisemmin tullut mieleen?