maanantaina, syyskuuta 12, 2011

Seuraavat suunnitelmat

  • 24.9 Rantakymppi, Espoo
  • 21-23.10 Pitkän radan mastersmestaruuskisat, 800 VU, 50 VU, 100 VU, 200 VU + mahdolliset viestit, Pori
  • (Äärimmäinen ehkä 30.10 Hirvihölkkä, 10km tai 15km. Kun menee melkein kotioven ohi, Hertsikka)
  • 31.12 Orbicon Nytårscup 4. runde, 5/10km, Aarhus, Jylland, Danmark, entisillä kotinurkilla on päästävä juoksemaan
  • 25.2. Finland Ice Maraton, 100km, Kuopio
  • 4.3.2012 Puolipirkka vapaalla, Jämi-Teivo

Näillä siis mennään, uintikisat on varmasti katastrofi, juoksuista en tiedä, luistelu on ehdoton seuraava  päätavoite ja Aarhusissa fiilistellään ja nautitaan (eli mun tapauksessa raastetaan pää punaisena).

Eilen tehtiin taas oppaan johdolla pyörälenkki, Tuusulanjärvi kierrettiin ja ajoittain olin jopa kartalla (siis silloin kun bongasin tuttuja luistelupaikkoja, muulloin olin aivan kuutamolla taas). Lenkkireitti oli tosi mukava, matkaa kertyi jotain 85. Itsehän olin kyllä aika heikossa hapessa vaikka mentiinkin hiljaa ja jäin mäissä tavallista enemmän, ja salaa toivoin, että tulisi joitain pätkiä, joissa voisi hyvällä omallatunnolla roikkua peesissä (no eihän niitä tullut). Onneksi sentään Silvia ei ollut väsynyt (paitsi etuvaihtaja kenkkuilee), joten alamäkeen sain rullailtua lujaa, kun mun ajoasento taitaa olla "vähän" aerompi kuin oppaan. Tänään on otettu sitten rennommin, eli pikkutangolla salilla pari laiskaa kyykkyä, kankeaa joogaa ja työmatkapyöräilyä. Olen käynyt nyt parilla eri vetäjän joogatunnilla, enkä ole oikein löytänyt ohjaajia omakseni, erityisesti kun ei ole tehty mun lempparia, aurinkotervehdystä. Harmittaa vähän tämä. Pilatesohjaaja löytyi kerrasta, oli tosi hyvä ja myös kehonhuollon vetäjästä tykkään. Täytyy varmaan ensi viikolla yrittää vielä kolmatta joogatuntia, koska laji olisi mulle ehdottoman hyödyllinen.

Lautasella oli tänään Artisokkabroileria ja uunijuureksia. Artisokat on tosi hyviä, uunijuurekset maistuu aina ja niinpä tämä ruoka ei todellakaan pettänyt.

Loppuun laitan vielä moneen kertaan kiiteltyjen munakoiso-halloumipiiraiden ohjeen, jos jotakuta kiinnostaa. Ainesyhdistelmä kuulostaa oudolta, mutta on todella hyvä. 75 piirasta katosi alta aikayksikön ja oli Louhisaaren siman (jota väsäilin siinä EM-kisa- viikonloppuna talkoiden jälkeen/ennen yömyöhään/aamuvarhaisella) ohella juhlieni hittituote.

250g voitaikinaa
muna tai maitoa voiteluun
1rkl tomaattipyreetä
375g munakoisoa viipaloituna
2rkl oliiviöljyä
5 tomaattia viipaloituna
125g halloumia ohuina viipaleina
silputtua oreganoa
(suolaa) ja pippuria

1. Kauli voitaikina (muotoile millaiseksi haluat :), voitele ja pistele haarukalla. Levitä tomaattipyree päälle
2. Sivele munakoisoviipaleet öljyllä ja paista kunnes ovat ruskistuneet hieman.
3. Asettele munakoisot, tomaatit ja juusto pohjalle. Ripottele pinnalle oregano, mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla.
4. Paista 25 min 200 asteessa.

 PS. Tykkään kyllä kovasti uusista töistäni. Jotenkin tuntuu hassulta, että on mukavaa selittää päivän aikana noin 37 kertaa, miksi 2ln(6)=ln(4*9), mutta kyllä se vaan on kivaa. Se, kun opiskelija vihdoin tajuaa jonkun jutun sitä kovasti mietittyään, on aina yhtä mukava hetki. 

2 kommenttia:

Esko kirjoitti...

Hirvihölkän reitti on melkoista raastoa. Siinä ei välttämättä ihan pelkkä tasasen maaston treenaus auta. Käteen jää varmaan melkoisen ikimuistoinen olo jalkoihin.

Hyvinä kymppeinä (ja vitosina), vaikka varmaan tiesitkin jo, suosittelen ihan ehdottomasti Hakunilan Aktia-cupia.

Ekassa osakilpailussa taisi olla jo yli 300 osallistujaa viime vuonna ja sieltä sai kyllä tosi hyvää peesiapua. Reitti sama kuin Pepen tempossa mutta lähtee Hakunilan koululta ja kääntyy siellä, missä Pepen tempo alkaa.

Ovat ainakin itselle olleet tosi hyviä vauhdinlisääjiä peruskuntokaudelle. Ei tarvitse herkitsellä tai olla aivan optimikunnossa.

Sit tietty pitää vinkata tästä: http://www.viikinviitonen.info/ (ei ihan B-luokan hölkkääjiä naisissa osallistujalistalla).

Kipa kirjoitti...

Nii, mähän juoksen noita Hirvihölkkäreittejä nykyään käytännössä aina. Pari raastoakin oon tehnyt niillä reiteillä, joten tuttua on. Reitti siis menee oikeasti 100m mun kämpästä, joten siksi olisi melkein velvollisuus osallistua. Viikin vitonen olisi ollut ohjelmassa, mutta oon sillon nöyryyttämässä itseäni Porin altaassa.

Aktiacupista oon joo kuullut, täytyy katsoa, jos joskus käy juoksemassa. Voi kyllä olla, että jää väliin. Varsinkin, jos on vähänkin liukasta, koska mulla on heti joku vamma päällä, jos revittelen täysiä. Luulen, että joutuu käymään Liikuntamyllyssä vedot melkein juoksemassa.