keskiviikkona, syyskuuta 07, 2011

Pepen tempo 7.9 ja pyörän osapohdintaa

Kauhee kiire tuli, kun töissä ei ykskään printteri toiminut. Trekillä kotiin, pikapika vaatteiden vaihto, Silvia kainaloon ja menoks. Kauheeta vauhtia kaahaten kohti Sotungintietä ja ehdin ihan hyvin. Tiedustelin miten tempossa toimitaan (ei saa kuulemma peesata, jep, ei ongelma mulla, kun en pysy muiden peesissä) ja katselin sivusilmällä, mitä muut tekee.  Taktisesti onnistuin valitsemaan hyvän lähtövälin, eli mun jälkeen lähti joku 10v poika, joka ajoi vain 5km, eli oli suuri mahdollisuus, että musta ei ihan heti mennä ohi. Ekat kaks kilsaa meni ihan jees, sitten alkoi tuntua pahalta. Kääntöpaikalle selvisin, enää puolet jäljellä. Ja sitten alkoi järjetön vastatuuli. Melkoista taistelua oli reitin loppupuolisko, mutta vain yksi mies suhisti ohi. Ja silläkin oli aerokypärä ja levykiekko ja jotkut superajotrikoot (aika rumat ;). Vihdoin oli jäljellä enää 750 metriä, sitten 600, 400, 300, 100 ja vihdoin maalissa. Aika oli 17.56 (tai 54, en muista), ihan siedettävä siis. Ens vuonna lienee kuitenkin helpohkoa (tai sitten ei) parantaa aikaa vähän, jos on parempi pyörä (jonka nimi on sitten muuten Lucy, kun se joskus mulla on), ehkä paremmat kiekot, jätän kaikki juomapullot yms. romppeet pois painamasta, kuski ei ole ajanut 200 kilsaa edellisten neljän päivän aikana, se ei ole käynyt ekaa kertaa salilla neljään kuukauteen jumittamassa jalkoja edellisenä päivänä ja muutenkin sillä on parempi kunto.

Sitten kun Lucy on täällä, rahanmeno vain jatkuu. On hommattava polkimet ja luulen, että myös uudet ulkokumit. Sitten vähän myöhemmin kiekot ja melko varmasti satula aika piakkoin. Satula ei ole ongelma, mun ahteri tykkää niin kovasti Silvian satulasta, että hommaan tällaisen varmaan sitten Lucyynkin. Adamon hankkisin ehkä tosin muuten, mutta epäilyttää sen "nokan" leveys. Testasin bikefittingissä tuota ja oli mun mielestä edestä liian leveä. Niin, mutta polkimiin. Mulla on halvat polkimet nyt, mutta mitä eroa niillä on astetta parempiin? Ja saako siitä muka vielä jotain lisäetua (erityisesti mun tasolla), jos hommaa vielä kalliimmat? Tuskin, mutta saa selittää.

No, sitten niihin renkaisiin. Ei oo kyllä ihan kauheasti vaihtoehtoja olemassa 650c kiekkoihin. Pro racea kai saa, mutta olen hylännyt sen v-mäisenä, vaikka rullaakin hyvin. Sitten vaihtoehtoja on esim. Schwalben ultremo xz evolution, Continental Grand prix 4000 (S-versiota ei saa pienenä), Continental grand prix triathlon (mitä eroa näillä kahdella on?) ja esim. Vittoria Rubinho Pro, sitten on jotain Kendan renkaita ja on niitä muitakin. Sitä en ole tosin kauheasti katsellut, että miten noita saa Euroopasta, ainakin vissiin Continentalia ja Schwalbea saa. Suosituksia?

Ja sitten vielä ne kiekot. Ei oo helppoo ei tämäkään, pikkukiekkoja tekee aika harva valmistaja. Ainahan voisi ostaa Zipp:n 404:t. Jooei, liian kalliit. Hed on samaa kaliiberia, ei käy. No entäs halvemmat vaihtoehdot. Spinergy? Citec? Easton? Nämä on varmaan jo huonot. Ja en edes tiedä näistä kaikista, että saako niitä Euroopasta. Tai sitten ne pitää kasata itse (siis joku muu kasaa). Mitä kiekkoon tarvitaan? Vanne, pinnat ja jotain sinne keskelle. Öö. Ja mistäs ihmeestä niistä vanteista ja muista jutuista taas tietää, että onko ne hyviä, huonoja vai siltä väliltä. Ei voi ymmärtää.

Loppuun lisää kuvia v-mäisestä rengasongelmasta.Valkoinen töhnä lähti onneksi irti ihan kynsilakanpoistoaineella, ettei tarvittu kemman labraa tällä kertaa, ja veloplugitkin sain vanteeseen survottua.


5 kommenttia:

Fjurious kirjoitti...

Öööö. En tosiaan aio kommentoida noihin tuleviin hankintoihin mitään, paitsi että oletettavasti oot löytäny jonkin siedettävän salin?

Yritän keretä soittelemaan sulle viikonloppuna...

perttu kirjoitti...

Tosiaan aika moni valmistaja näyttää luopuneen noista pienistä kiekoista ja varsinkin halvoista sellaisista. Nuo Citec:it ainakin oli muistaakseni jonkin verran aerodynaamiset ja sopivat varmaan siinä vaiheessa treeni/kisakiekoiksi kun ne pakettikiekot osoittautuvat turhan huonoiksi. Samoin Spinergyt, mutta ne ovat kai selvästi kalliimmat. Eastoneista ei ole mitään havaintoa, mutta varmaan ihan toimivat nekin. Jossain vaiheessa saatat haluta sitten kisoja varten nopeimmat mahdolliset kiekot jotka on kaikki pirun kalliita eli käytännössä korkeammat HEDit Zippit tai RolfPriman 650:t...noita en kyllä ostaisi ainoiksi kiekoiksi juuri niiden arvon takia kun kuluvat kuitenkin käytössä.

Ne Vittorian 650-renkaat taitavat olla juuri EVO CX:t jotka on varmasti hyvät. Kyllä Continentalit ja Ultremotkin ovat ihan vastaavia renkaita eli varmasti ne kaikki ovat toimivia vaihtoehtoja. En kyllä ymmärrä mitä töhnää noissa sun renkaissa nyt oli..ei pitäisi olla. Onneksi vaihdoit nyt Veloplugit..ehkä se töhkä oli sitä vannenauhojen liimaa jos niissä nyt oli sellainen tarraliima?

Luin juuri kuinka jyrkässä alamäessä oli tuollainen vannenauha sulanut ja rengas puhjennut kun kiekon jarrupinta kuumeni niin paljon..

Kipa kirjoitti...

Fjurious: Yliopistoliikunta, 85 euroa vuosi säästää multa monta monituista ropoa junalippuihin ja pyörähankintoihin :) Soitellaan

Perttu: Aattelin, että ne kiekot siinä pyörässä saa välttää harkkakäytössä ens kesän, mutta kisoihin haluaisin vähän paremmat, koska oon vähän saanut kommenttia, että ne vakiot on ihan onnettomat, tosin niin on kai Silviankin kiekot ja oon mä niillä vaihtoon päässyt aina lopulta. Ehkä hommaan jotkut semikiekot ekaks ja ne siirtyy sitten harkkakäyttöön kun voitan lotossa ja hommaan jotkut super Zipp:t. RolfPrimoista en ollut kuullutkaan, mutta näyttivät aika hyviltä, kiitti vinkistä. Ja kyllä se töhnä on siitä ulkorenkaasta pakko olla lähtösin, kun mulla oli se alkuperänen vannenauha, jossa ei oo liimaa ollenkaan. Pitäisköhän reklamoida.

Kaisa kirjoitti...

Hei! Saanko linkata blogisi omaani? Olen seuraillut jonkin aikaa ja tykännyt lukea juttujasi :)

Kipa kirjoitti...

Moikka Kaisa!

Tietty saat linkata. Mä olen sun tekemisiäs stalkannut jo hetken seuran sivuilta ja kiva, jos tuntuu, että tekemisiin on tullut lisää järkeä :)