sunnuntaina, tammikuuta 15, 2012

Talviurheiluviikonloppu

Huh. Tulihan se sieltä. Siis vuoden eka hiihto. Helsingissä ei onnistunut, joten oli lähdettävä viikonlopuksi Tampereelle. Kaupin ladut houkuttivat sivakoimaan liian lujaa ja eka 16 kilsaa vapaalla olikin sitten eka vk-harjoitus miesmuistiin. Sitten suksien vaihto pertsoihin, jotka eivät oikein luistaneet ja vielä 9 kilsaa rauhallisempaa menoa niillä ja päälle puolen tunnin juoksulenkki. Voi talven riemua!

Tänään sitten hiihdettiin lisää vajaa parituntinen ja vapaan kamoilla 21 kilsaa. Taisin onnistua ekan kerran tekemään vapaalla hiihtotavalla pk-lenkin, kun keskisyke oli vain 130. Jee.

Päivän ehdoton huipentuma oli kuitenkin retkiluistelu Saarikylissä. Tunnin verran hidasta potkiskelua 118 keskisykkeellä, naama jäässä, kädet jäässä. On se vain onnellista.

Viikonlopun onnistumiset kruunautuivat yli kuukauden kateissa olleen sykevyön löytymiseen :) Eipähän tarvitse enää käyttää lainassa ollutta maailman huonoiten käytettävää Garminin 410-vehjettä. Jos joku harkitsee tuota, niin älä osta. Torstain muuten onnistunut luistelureeni oli täynnä ärräpäitä kun "kätevä" kosketuskehä oli todella rasittava juttu. Tosin täytyy myöntää, että oli ihan kiva välillä nähdä nopeus ja kuljettu matka laitteesta.

Onnellinen retkiluistelija. Teipit suojaavat viime vuonna paleltuneita poskipäitä.

6 kommenttia:

Fjurious kirjoitti...

Naamakuvastasi kommentoitua: "Ipa. Assun akönen..." :D Edesn noin hyvin naamioituneena et ollut tunnistamaton.

Terkuin TOV.

juge kirjoitti...

Garmin 410:sta minulla ei ole kokemuksia, mutta 405:stä ja 610:sta sitäkin enemmän. Molemmat ovat aivan loistopelejä, kunhan ne vain säätää valmiiksi kotona siten, että halutut tietokentät rullaavat näytöllä. Minä en treeneissä koske koko laitteeseen muuten kuin lähdössä ja lopetettaessa.

Kipa kirjoitti...

TOV: mulla on sua kova ikävä. Tuun sua kattoon viimeistään maaliskuun alussa, toivottavasti jo aiemmin. Sun lähettämä joulukortti ei muuten koskaan tullut perille. Suomen posti!

Joo, Garmin on varmasti muuten tosi hyvä, ei tarvitse erillisiä podeja jne, mutta toi 410 oli ihan katastrofi. Ehkä siihen olisi jostain saanut näppäinlukon, mutta ei ainakaan mitenkään loogisesti ja ei siinä ollut mitään muutakaan loogista. Se halusi kyllä kertoa mulle koska aurinko nousee (tämä olis sen "kätevän kosketuskehän" syytä, joka toimi silloin kun ei pitänyt, mutta ei silloin kun piti), mutta sykkeen näyttäminen olikin sitten liian vaikeaa. Saati sekuntien mahtuminen näytölle. Vehje on varmaan ihan hyvä, mutta käyttöliittymä oli aivan surkea. Ja pitäydyn mulle opetetussa "Ei ole tyhmiä käyttäjiä vaan epäonnistuneita käyttöliittymiä"- teesissäni.

juge kirjoitti...

Käyttöliittymän suunnittelija on ihan perustellusti syytä huolissaan, jos tekniikan tohtori ei saa sykemittaria toimimaan :)

Onhan noita itsekin pitänyt aika pitkään räplätä ja jopa puolinolosti tukeutua RTFM-metodiin, mutta hyvin sen jälkeen toimineet.

Anonyymi kirjoitti...

Mulla taas on sykemittareista ainoastaan Garminista positiivisia kokemuksia. Polarilta ollut eri malleja käytössä 5 vuoden ajan, suunnolta parin vuoden ajan, kunnes meni hermo. Mutta mulla onkin se Garminin karvalakkimalli 110 käytössä, eli ehkä siinä tuo käyttiskin on tehty tälläisia tolloja varten :)
Huippu muuten tuo pakkaskuva!

Kipa kirjoitti...

Joo, siis Garmin on varmaan ihan hyvä, mutta kosketuskehä ei ole. Se ei toimi silloin kun siihen koskee ja silloin kun siihen ei koske (tai sitten se vahingossa osuu johonkin) se kyllä toimii ihan kaikin tavoin. Perus Polar on ollut mulle ihan ok, kun aika vähän kuitenkin treenaan mittariin tukeutuen. Vauhtiahan ja matkaa siitä ei tietty nää (kun en halua mitään erillisiä laitteita), mutta ilmankin oon toistaseks pärjännyt.