sunnuntaina, tammikuuta 22, 2012

Talven kisakalenteria

Talvitreenailut ovat hyvässä vauhdissa, viikon aikana kaksi luistelua yhteensä 3,5 h ja kolme hiihtoa, yhteensä n. 5h, ja kaikki alhaisilla sykkeillä. Toki luistelussa sykkeet pysyy alempana kuin hiihdossa (tällä viikolla lähes kaikki mentiin pertsalla), koska siinä on vähemmän vaihtelevia juttuja, vaikka uskokaa tai älkää, jääkin voi olla luistava tai ei luistava. Niin, mutta suurin muuttuja luistelussa on tuuli, joka niissä melkein kahdenkympin vauhdeissa merkkaa jo ihan eri lailla kun hiihdossa, jossa sitten taas maasto ja suksien luisto vaikuttavat melkoisesti mun sykkeisiin. Tänään tuli hiihdettyä Pasilasta kotiin, yhteensä 27 km. Jalassa oli Karhus Optigripit. Juu, pitopohjasukset ovat osoittaneet olevansa maineensa veroiset. Ne kyllä meinaan pitää, erityisen hyvin ne pitää alamäessä. Olen kuvitellut olevani hyvä tasatyöntäjä, mutta noilla suksilla en kyllä tee oikeastaan muuta kuin vuorohiihtoa, sillä heti kun paino oli molemmilla jaloilla, meno stoppasi. Tänään tosin tilanne ei ollut niin paha kuin eilen, jolloin pohjat jäätyivät pahasti saati sellainen kun perjantaina, jolloin kävelin suksilla kaksisataa metriä ja hain sitten vapaan kamat kotoa. Tunnin aikana eivät olleet sisällä pertsan suksista lumikerrokset edes sulaneet.

Muuten ei kuulu ihmeempiä, paitsi lähtöhyppy on hukassa taas ja ensi viikonloppuna on kisat. Idioottina menin ilmoittautumaan myös rinulivinstaan, ja enhän mä sitä ole treenannut. Lisäksi kisat siirtyivät pitkälle radalle, eli en saa käännöksen suomaa helpotusta puolessa välissä. Eilen testasin uida "lujaa"  piikin rintaa ja voivoi. No, tavoite on kyllä se, että mua ei hylättäisi. Rintauinnissa on aika monta sudenkuoppaa siinä lähdössä, jotka pystyn mokaamaan.

Loppuun talven kisakalenteri:

28.01. Viriilit vinstat, eli supermasterskisat, lajeina 50m rinuli ja 50m vapari

25.2 Finland Ice Maraton, 100km naisten matkaluistelun SM-kisa

4.3 Puolipirkka, vapaalla mennään varmastikin

30.3-1.4.Lyhyen radan  masters-mestaruusuinnit, lajit 50, 100, 200 ja 800 vapari, viestejä ja ehkä taas se vinsta rintaa

Ehkä joku juoksukisa joskus

Ei kommentteja: