lauantaina, lokakuuta 01, 2011

Trekillä maastossa

Torstai oli oikea masennus- ja väsymyspäivä, ja uinnista ei tullut taas yhtään mitään. Sen jälkeen on ollut kuitenkin taas hyvä meininki, kun ihan tarkoituksella nukuin vähän pidempään perjantaina ja väsymys helpotti.

Eilen oli ihan huippukeli ja kävin varmaan vikaa kertaa tänä vuonna lyhyillä ajamassa. Silviahan on jo siirretty talvehtimaan, joten mentiin Trekillä. Lähdin Hertsikan teille ja poluille ajelemaan päämäärättömästi. Vaikka Trek on tällä hetkellä optimoitu työmatka-ajoon ja siinä on myös kiinteä lukko, lokarit ja kaikki pakolliset (no, poljinheijastimia ei noihin polkimiin kiinni saa) heijastimet, niin ihan kivasti sillä pystyi poluillakin ajamaan. Välillä sateen pehmittämää pururataa mäkiä ylös ajellessani mietin kyllä moneen kertaan, että miksei minulla ole sitä kolmatta eturatasta, se todellakin olisi ollut tarpeen, nyt meni melkoiseksi runttaamiseksi. Kaikenlaisiin paikkoihin sitä lenkillä jotenkin jouduin, yhdessä vaiheessa olin keskellä hyppyrimäen rinnettä ja nössönä talutin sen ja monen muunkin polkumäen alas, kun en vaan uskalla laskea. Hyppyrimäkiajelun jälkeen lähdin seikkailemaan Kivinokalle ja sehän olikin hauska paikka. Maastopyörä olisi ollut suurimman osan ajasta paras vaihtoehto ja juuriviidakossa kaatumista pelätessäni tuli pyörää  kannettua ja raahattua aika paljon. Kaatunut en, mutta muutaman kerran oli lähellä tangon yli lentäminen, kun pyörä pysähtyi johonkin juureen kuin seinään, ajotaito kyllä karttui jo tuon lyhyen ajelun aikana melkoisesti.  Mun elämän eka "maastopyöräily" oli ihan huippuelämys ja nyt pitää pysyä poissa sieltä metsäpoluilta, jottei maastopyöräilykipinä iske, koska en aio hankkia maastopyörää. Joskus tosin olen miettinyt, että jos myisi CC:n pois, hommaisi maastopyörän ja sitten jonkun halpishybridin (jonka uskaltaisi paremmin jättää kaupunkiinkin) hyötyajoon, mutta näitä ajatuksia on vaarallista päästää pidemmälle.

Loistolenkin jälkeen vielä illemmalla kävin Märskyssä tehoilemassa. Kisoihin on kolme viikkoa eli kaksi viikkoa voi enää uida kovempia settejä, joten oli korkea aika jo aloittaa. Nuo kovat reenithän on siitä "hauskoja", että ensin verrataan vaikka kuinka ja pitkään (eilen 1200), sitten uidaan vielä vähän ykköstä (eilen 500) ja sitten tehdään lyhyitä vetoja lujaa, välissä vielä lisää ykköstä (eilen yht 6x75 lujaa). Tällaiset reenit on siis lyhyitä (eilen yht. 2400), mutta noi kovaa uidut osuudet tekevät reenistä silti raskaan. Tuollaisen rypistyksen jälkeen olikin hyvä mennä taas poreammeeseen.

Tänkin aamun uinnit päättyivät poreisiin. Sitä ennen kuitenkin vuorossa oli taas vihattuja potkuja. Itse asiassa tänään potkin enemmän 2.7k:n reenistä kun uin! Räpylät tosin oli osassa potkuja mukana. Mun potku toimii räpylöillä potkimisen jälkeen aina hetken, mutta sitten palataan samaan surkeuteen kuin ennenkin. Pitäisi siis varmaan potkia enemmän räpylöillä ja lopettaa muissa potkuissa aina heti, kun paluu vanhaan alkaa. Tänään illalla vielä lönköttelemään ja on vielä karkkipäiväkin. Elämä on mukavaa. Mutta nyt meitsi painuu kokkaamaan täytettyjä uunitomaatteja ja minttufetabroileria. Aurinkoista päivää ja intoa treeneihin kaikille!

Ei kommentteja: