keskiviikkona, joulukuuta 12, 2012

Viime viikosta ei jäänyt mitään urheiluhistoriankirjoihin. Ei siis mitään. Pari potkua, yksi spinni, yksi trainerisessio (syksyn eka!) ja juoksin vissiin kerran. Ei muuta. Muuten tulikin sitten tehtyä kaikenlaista. Löysin uuden työpaikkani ja sen kahvihuoneenkin, opin paljon ja olin ehdottoman pihalla. Söin maailman maistuvinta helmikananrintaa (joka oli mutatoitunut viiriäisestä!) ja kokosin ikea-huonekaluja, nukahdin leffan ääreen ja totesin, että yliopisto vainoaa mua vielä pitkään (siis niiden tenttien korjauksen lisäksi, mitkä lupasinkin hoitaa).

Tällä viikolla onkin sitten ollut vähän eri meno. Maanantaina kävin lääkärissä (joka henkilökohtaisen pyörämekaanikon kaverien välityksellä armollisesti löytyi), joka totesi, että mun olkapää kyllä paranee, mutta ei kyllä levolla, löysä olkapää oli diagnoosi, ja kuulemma yleinen nuorilla naisilla. Sain luvan uida vaparia (siis vain vaparia, ja vain vähän), kantaminen, staattinen käden ylhäällä pitäminen, käden päällä nukkuminen yms. on kiellettyjä. Olkapään vahvistaminen on mulle nyt ykkösasia siis. Mulla on kuulemma yliliikkuva olkapää! En olis uskonut.

Eilen vihasin spinningiä entistä enemmän, kun ohjelma oli ihan kidutusta. Vaikka laitoin vastuksen käytännössä nollaan, niin kun kierrokset ovat 155 putkelta, niin mun syke hyppii jossain sielä vk-sykkeen ylärajalla. Oltiin TAAS taitojen ylärajoilla ja tuossa vauhdissa voin kertoa pyörityksen olleen jotain ihan muuta kuin pyöritystä. Ehkä se sieltä tulee. Joo, mutta ei spinning ole kivaa, se on vain välttämätöntä, että mun pyöräilylle tapahtuisi jotain.

Tänään on ollut lepopäivä fyssarilla höystettynä. Fyssarille sain varattua ajan jo aiemmin Teron vinkistä (kiitos vaan!) ja lääkärikin sitten suositteli samaa heppua. Fyssari ei kieltänyt varsinaisesti mitään, mutta totesi, että olka pitäisi saada kivuttomaksi. Sitten kun on kivuton, alkaa jumppa ja muitakin juttuja (eli siis uintia) saa sitten yrittää, mutta jos tulee kipeäksi, pitää heti lopettaa. Varoitteli myös kaikesta staattisesta, mikä  on olalle tosi huonoa ja neuvoi hyviä asentoja, joissa olkapää on parhaiten levossa (yllätyksekseni se käden sivulla riiputtaminen ei ollut tätä, koska tällöin koko käden paino tulee olalle). Nyt jatketaan potkuharjoituksia ja koitetaan saada olka kivuttomaksi, saas nähdä miten onnistuu. Ai niin, siivoaminen on kielletty, voi harmi!

2 kommenttia:

Fjurious kirjoitti...

No hyvä että alkaa löytyä syy ja sitä kautta apu tohon olkapääkipuun!

Kipa kirjoitti...

Joo, vielä kun se kipu poistuis, noi staattiset työasennot ei oikein helpota tätä.