tiistaina, joulukuuta 18, 2012

Olkapääuutisia

Loppuviikkona yritin parannella olkapäätä huonolla menestyksellä. Se teipattiinkin, mutta apua ei ollut, yhtään. Olkapäähän sattui, vaikken tehnytkään mitään. Jätin salin väliin perjantaina, kun en ehtinyt ennen hierojaa työjuttujen vuoksi ja ehkä se oli fiksua, vaikka enhän mä salilla mitään käsijuttuja ole tehnyt enää pitkään aikaan. Lauantaiaamuna lähdin luistelemaan iloisin mielin, itku silmässä palasin takaisin, koska luistelukin kipeytti käden. Viikko aiemmin pystyin hyvin luistelemaan käden kipeytymättä, nyt ei enää edes sitä, eli olkapää kestää vain koko ajan huonommin kaikkea, vaikka en tee sillä oikein edes mitään. Siihen loppui lauantain rypistykset liikunnan osalta ja koko viikonlopulta, en uskaltanut mennä tekemään edes potkuja. Lauantaina käsi iltaa kohden parani, mutta aamulla olin taas epätoivoinen, kun se oli kipeä. ARGH! Sunnuntaina iltaa kohden käsi taas vähän parani ollakseen taas maanantai-aamuna huonossa hapessa. Soitin fyssarille, joka sanoi, että näyttää siltä, että käsi ei kestä paikallaan oloa ja pitäisi saada dynaamista liikettä. Nyt siis kädelle varovaista jumppaa ja pientä liikettä urheilun muodossa. Siis pientä. Tänään testaan spinnausta ja keskiviikkona aamuna menen uimaan (jos spinnu sujuu käden suhteen edes jotenkin), tai siis lähinnä potkimaan, mutta myös uimaan! Tarkoitus on uida potkujen välissä aina 25m ihan molemmilla käsillä, takaisin voi tulla sitten vaikka yhden käden selkää. Katsotaan miten käy, pitäkää peukkuja! Eihän tässä ole kättä yritetty parantaa ja lepuutettu sitä niin paljon kuin on pystytty seitsemän viikkoa ja nyt siis käytännössä neljä päivää ollaan oltu urheilematta, minkä aikana käsi on mennyt jo melkoisen huonoon jamaan. Töistä se ei ole ainakaan tykännyt yhtään, eli kipuilee koneen ääressä aika pahasti mutta töitä ei kyllä voi olla oikein tekemättä. Asensin vielä sellaisen hälyttimen koneelleni, ja nousen puolen tunnin välein ylös venyttelemään/hakemaan teetä/käymään vessassa tms, jotta käsi ei olisi staattisessa asennossa koko aikaa. Sitä useammin ei oikein voi tauottaa, muuten ei töistä tule yhtään mitään.

Ehkä sitten ennen  kautta 2014 selviäisin pelkillä flunssilla tai lihasjäykkyyksillä... Ongelmallistahan tässä on, että en oikein voi tehdä mitään, kun käsi ei kestä mitään. Jos voisinkin juosta/pyöräillä/saleilla/hiihtää/luistella tai edes paria noista, niin hyvä, mutta tällä hetkellä en oikein tiedä, onko mikään noista kädelle hyväksi.

Viikonloppuna tuli sitten tehtyä muuta. Hoidettiin jouluostoksia. Toiset on huolehtineet alkoholiostokset, joista mä en niin perusta (mulle riittää cokis, ja nimenomaan oikea cokis, eikä mikään light-versio, joka on mielestäni lähinnä itsensä huijausta, ja mä suhtaudun meidän perheestä sentään vähän lievemmin ligh cokiseen kuin pikkusiskoni). No, suklaaostoksista olen kyllä sitten huolehtinut;) Mietin myös, että onko kasvanut isoksi, kun omistaa joulukuusen jalan?

Viikonlopun ilontujaus oli tosi hyvä leffa Koskemattomat. Tämä kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, mielestäni sopii ihan kaikille ja leffasta tuli tosi hyvä mieli, hetkeksi unohdin typerän olkapäänkin... Eilen käytiin vielä katsomassa Argo.  Leffa oli ihan  pikkunäppärä, muttei mitenkään ihmeellinen, jotakin jäi puuttumaan. Itse tarinahan leffan takana onkin sitten  melkoisen ihmeellinen, kertoo siis siitä, miten jenkkien suurlähetystön työntekijöitä pelastettiin Iranista feikkileffan avulla...

2 kommenttia:

NinniM kirjoitti...

Tosi harmi tuo sun olkapää! Toivottavasti saat sen pian kuntoon!!

Kipa kirjoitti...

Vammat vois kyllä mun mielestä olla tulematta ihan kaikille, ja jos on jotain pakko tulla, niin voisko selvitä vaikka nilkan nyrjähdyksellä?