keskiviikkona, elokuuta 08, 2012

Rykäsemässä

Eilen oli vuorossa Heltri cupin rykäsy, jossa en ennen ollutkaan ollut. Matkat siis jotakuinkin 750-20-5 tai ainakin sinnepäin, pyörä oman mittarin mukaan melkoisen tarkasti tuo, juoksu vähän pidempi ja uinnista ei havaintoja. Tuli vähän kiire ja alkuverraksi vedettiin loppumatka melkein kolmeakymppiä. Paikallahan oltiin jo viisi minuuttia ennen starttia ja minä melko pihalla. Babyoil oli kadoksissa, märkäpuvun pukija kadoksissa, minä olin kadoksissa. No, onneksi sain lainaksi vauvaöljyä muilta ja avuliaasti mulle autettiin pukukin päälle. Huonostihan se oli päällä, mutta kun startti meinasi pamahtaa siinä vaiheessa, kun vasta yksi lahje oli puettu, ei ehtinyt oikein asettelemaan paremmin. Kelloa ei ehtinyt säätään päälle ja takarivistä oli lähdettävä. Uinti oli samaa sh***iä, mitä se nyt viime aikoina on ollut. Ei siitä mitään tule. Jouduin myös melko hakatuksi poijulla ja jouduin pussiinkin, mutta jostain sivusta koukkasin sitten ohi. Vihdoin onneksi uinti loppui, jossakin ajassa mistä ei havaintoa. Puku päältä ja menoksi. Sitten alkoi kiroilu. Miehiä veti hienosti toisiaan peesaten ohi. Häpeäisitte! Katselin tätä peesinäytöstä sitten seuraavat 20km ja ketutti ihan kunnolla. Muutamalle henkilölle myös kerroin, että peesata ei saa, kun katsoivat kerran oikeudekseen ko. puuhaa harrastaa. (kisan päätteeksi muuten ihan avoimesti jotkut miehet puhuivat vetäneensä vuorovedolla 5-10m:n päässä toisistaan pyöräilyn, eli eivät kuulemma härskisti peesanneet. Mitä v? Jos haluaa harjoitella peesausta, menkää johonkin muualla.) No, jossain vaiheessa tulin vaihtoonkin takareidet totaalijumissa. Pyöräily oli kyllä heikkoa, mutta ketutus poisti fyysisen tuskan suurimmaksi osaksi. Juoksu lähti rullaamaan ihan kivasti ja melko helpon tuntuisesti, koska pyörän loppu oli alamäkeä ja melko löysää. Reidet eivät vain oikein toimineet, vaikka reitti olikin varsin helppo. Kilsavauhti taisi olla vähän hitaampaa kuin Porissa, kun ei vaan pystynyt. Viimeisillä sadoilla metreillä jätin myös yhden kisailijan taakseni, joka oli yrittänyt monta kertaa jättää mua. Hah. Loppuaika oli jotakin, kai se tuloksista aikanaan selviää, mutta mitä väliä, tää oli treeni eikä kisa.  Jos rykäsyyn vielä osallistun, niin olisi ehkä syytä olla vähän aiemmin paikalla, nyt meni vähän turhan  hektiseksi tämä tuohu. Kotiin madeltiin ja sitten lättyjä, hilloa ja mansikkakermavaahtoa. Jalat on aika poikki viime päivien ohjelmasta, mutta viikonloppuna on sitten löysempää. Ehkä.

2 kommenttia:

Juha Heikkinen kirjoitti...

Aika törkeetä tuommoinen peesaus ja sitähän on rykäsyissä nähty. Jotenkin tuntuu että Suomen kisoissa peesaus olisi yleisempää kuin maailmalla?

Kipa kirjoitti...

Joo, mä en oikeasti pysty tajuamaan, miten porukka kehtaa tehdä tota ihan avoimesti. Suomessa käytännössä kaikissa kisoista musta on painettu ohi ihan kunnon letkoissa, Pori taisi olla poikkeus. Ymmärrän vielä sen, jos väliä onkin vahingossa 9m, eikä 10, mutta kyllä käytännössä lähes kaikissa tapauksissa peesaus on ihan tietoista.