sunnuntaina, elokuuta 05, 2012

Jazz triathlon

Alkuperäinen suunnitelma oli juosta viikonloppuna joku kisa, mutta koska juoksuharjoitteluani ei oo voinut sanoa harjoitteluksi, päätinkin mennä triathloniin. Jos en ole kunnolla treenannut, niin on sitten ihan sama, että matelenko triahtlonissa vai juoksussa ja mähän yritän kuitenkin olla triathlonisti. 
Reittiin tutustumassa.

Mukaan siis maailman paras huoltaja-valokuvaaja (ja tulevaisuuden hiphop-ohjaaja ;) Tampereelta  ja nokka kohti Noormarkkua, jossa en sitten korispelien ollutkaan käynyt. Kisapaikalla oli hieman säätöä, kun uinti oli siirretty myötävirtaan mentäväksi, koska virtaus oli melkoinen. Hyvä näin, ettei tullut noutaja.

Uinti oli aikamoista. Eihän siitä mitään tule. Uin joen laidasta laitaan ja mihinkään en oikein edennyt. Uintikunto on aika hukassa yhä edelleen, vaikka nyt sentään jaksoin uida loppuun asti. Onneksi virta vei, ja vaikka yritinkin ensin rantautua jossain pöpelikössä, pääsin vihdoin rannalle ajassa 8.08, mikä oli ihan jees. En mä oo koskaan 600 metriä noin lujaa uinutkaan ;) Virtaus siis tosiaan oli kova.

 
Uintilähtöä odottelemassa. 
 
Uinnin lähtö. Sielä mä jossain olen. 

Vaihto oli taas melkoista sekoilua, kun en ole niitä harjoitellut, mutta niin vain pääsin vähän mua ennen rantautuneen Terhin kanssa lähtemään yhtäaikaa pyöräilemään. No, jotkut on vähän parempia kammen pyörittäjiä kuin meikäläinen, eli aika lujaa se valkoinen puku katosi sieltä edestä jonnekin kaukaisuuteen. Itsehän poljin kuin heikkopäinen ja mietin, että miksi pyörä liikkuu näin hitaasti, vaikka kadenssi on aikamoinen. Keskikadenssi oli 110, ja tajusin vasta kolme kilsaa ennen maalia, että mullahan on pieni eturatas päällä. No, vaihdoin sitten isommalle ja kummasti alkoi taas pääsemään vähän paremmin eteenpäin niissä alamäen tapaisissakin. Pyöräosuus oli kokonaisuudessaan n. 21,5km ja aikaa meni 41.52 vaihtoineen. Keskari oli yli 33km/h, eli oikein hyvä mulle, varsinkin, kun pyörä tuntui kyllä kulkevan tosi huonosti.
 Varusteet pussiin.

 Ja menoksi.
Vaihtoon piti juosta mm. portaita alas ja pyörä rämäyttää tartanille, kun ei ollut telineitä. Voi Lucy-parkaa. No, sitten juoksemaan. Kyllä huomaa, ettei yhdistelmäharjoituksia tehty, eikä kyllä mitään juoksuharjoituksiakaan kovemmalla tempolla kahta vauhtileikittelyä lukuunottamatta, sen verran kamalalta tuntui. Pyöräosuudella tuli myös juotua liikaa, ja yökkäilinkin ennen kääntöpaikkaa ihan kunnolla ylimääräisiä ulos. Yritin kuitenkin kaventaa eroa Terhiin minkä kerkesin ja niin vihdoin sainkin selän näkyviin. Matka siihen selkään vain oli liian pitkä ja 28 sekuntia oli maalissa eroa. Aikaa 4,6km:n matkalla meni 18.46, mikä tarkoittaa 4.05 kilsavauihtia, mikä oli yllättävän hyvä. En mä viime vuonnakaan olisi varmaan päässyt alle neljän minsan kilsavauhtia, joten tähän pitää olla oikein tyytyväinen. Maalissa siis ajassa 1.08.44 ja naisten sarjan kakkossija. Palkinnoksi sain yhden ulkorenkaan ja sisäkumin, voi niitä onneksi Silviassa käyttää, Lucyn kengät kun ovat sitä pienempää kokoa.

 Kohti juoksuvaihtoa.

Epämääräistä reittiä mentiin. 
 Lippa päähän ja viimeinen osuus edessä.
 Tässä ehtii jo heiluttelemaan kuvaajalle, kun matkaa maaliin on 300m.
 Viimein loppusuoralla.
 Mitähän nää mun palkinnot on?

Kokonaisuudessaan olen oikein tyytyväinen kisaani, ei tällä "treenauksella" voi oikein parempaa toivoa. Sitäpaitsi, pystyin vetämään koko kisan raastofiiliksellä, mikä oli hieno homma.

6 kommenttia:

Terpu kirjoitti...

Onpa kiva kun olet toipunut taas siihen kuntoon, että pääset kisaamaan! :)

Oli kyllä tuli hännän alla juoksun loppupuolella, kun tajusin, kuinka paljon olit saavuttanut jo siihen kääntöpaikalle tultaessa.

Kuopiossa tarttee varmaan koittaa jotain öljyä nilkkoihin tms.. kun jos nuo eilisen uintiajat pitää paikkansa, niin olen tuhertanut siellä vaihdossa märkäpuvun kanssa puoli minuuttia ylimääräistä, kun se ei millään tahtonut lähteä pois päältä!

Kipa kirjoitti...

Joo, on kiva "kisata" taas. Oikeastaan on aika vapauttavaa, kun menee vaan niihin kisoihin, mihin huvittaa, eikä oo mietittynä kuukausia ennen mitään tavoitekisoja.

Suosittelen lämpimästi vauvaöljyä, se toimii. Öljyän sillä sääret ja pohkeet ja nilkat ja melkein koko kropan ja kyllä se ainakin vähän tuossa puvun riisumisessa auttaa.

Ninni kirjoitti...

Onnea Kipa hienosta suorituksesta!! :)

Kipa kirjoitti...

Kiitos paljon :)

Kauramoottori kirjoitti...

Hienoa lukea, että sä olet taas siinä kunnossa, että pääset kisaamaan. Upea suoritus sulta hyvin vaikeen kauden jälkeen. Tuo sun juoksuvauhtis on kyllä huikeeta.

Kipa kirjoitti...

Pakko juosta lujempaa, kun pyörä ja uinti ei kulje ;) Vaikeudet alkavat olla jo niin voitettu kanta, etten useimmiten enää edes muista niitä. Tsemppiä sullekin lauantaille.