tiistaina, lokakuuta 13, 2015

Mitä v****a?!

Mun polven kierukoissa ei ole mitään vikaa. Heh. Kävin siis tänään lääkärillä ja valmistauduin tuomioon, koska se kierukkavamma oli niin ilmiselvää, mutta tuomiota ei siis tämän suhteen tullut. Parasta oli, että viime vuonna kuvissa näkynyttä sisäkierukan repeämää ei enää näkynyt. Siis sen sijaan, että mun kierukat olisivat menneet päreiksi, ne on parantuneet. Myöskään risti-/sivusiteissä ei ollut mitään ongelmaa. Pitkällä tähtäimellä tämä on ihan mahtavaa.

No, ne huonot uutiset sitten. Patellajänne ja ja nelipäisen  reisilihaksen jänne ovat tulehtuneet (mikä ihmeen vika mun jänteissä on, kun kaikki niistä on aina ihan sökönä?). Polvi pumpattiin täyteen kortisonia (nyt ei siis puhuta mitenkään yhdestä injektiosta vaan useista). Tiedän, kokemuksesta ja muutenkin, että jänteiden tulehdukset ja paksuuntumat paranevat tosi hitaasti. Varovasti kysyin, että kuinka kauan menee, että paranee. Vastaus oli, että kunnon paranemiseen menee tuollainen 8kk-1,5v. Just. Se patellamurtuma olikin sitten vissiin pikkujuttu.

En tiedä, itkeäkö vai nauraa. Hyvää toki on noin kahden vuoden aikajänteellä, että polven rakenteet ovat ehjät. Huonoa sitten, no 8kk-1,5v. Ja missä ihmeen välissä kuntoutan tämän tikkujalaksi kuihtuneen reiteni takaisin kunnolliseksi? En ainakaan seuraavan kuukauden aikana, jolloin pitää olla äärimmäisen varovainen ja ottaa todella hissukseen. Olen taas siis tilanteessa, jossa joudun himmailemaan jopa pilatestunnilla ja jalkaprässiä saan tehdä kahdella jalalla kymmenellä kilolla (vrt. jopa kuihtuneella reidelläni tein sitä 65kg:llä yhdellä jalalla). Great. Polvi on muuten aivan järkyn kipeä.

Kohta vaihdan blogin nimeksi "Kipa ei reenaa" ja vasemmalla sivupaneeliin kirjoitan urheilutulosten sijaan vammat. Ei näyttäisi niin tyhjältä viime vuosien osalta...

2 kommenttia:

Päpä kirjoitti...

Kannatan viimeisen kappaleen muutosta. Vammalista vois olla aikas pysäyttävä, jos sun jänteetkin näkis sen kokonaisuudessaan, niin ehkä nekin lopettais sen tulehtumisen välillä ja tajuais, että eiköhän ihan riittävästi oo sun kohdalle osunut näitä juttuja. Ehkä joillekin konkretisoitua, että ei ehkä kannata sanoa mitään syyllistävää vammautumista, huonoa tuuria ei niinkään asioita, joihin olisi voinut vaikuttaa.

Itse ainakin nostan hattua ihan jokaiselle kuntoutustunnille joita olet tehnyt, en usko, että itse olisin jaksanut kuntouttaa ja tiedän, ettei se sullekaan mitään helppoa ollut, mutta aika moni olisi jo antanut periksi. Tsemppiä siis kovasti. En tiedä lohduttaako yhtään, mutta nyt ainakin voit olla kuntouttamatta hetken jalkaa ja se saa siitä breikkiä. Ja kuten eilen sanoinkin ja säkin täällä totesit, että tää on niin kakspiippunen juttu, hyvä ettei mikään oo rikki, mutta jännejutut ja niitten hidasparantuminen ja tollanen aika, ei voi tykätä sitten yhtään. Pidän peukkuja, että jänteet paranee nopeasti ja sitten saisit olla vammoitta, sillä sen todella olet ansainnut.

Kipa kirjoitti...

Kiitos kommentista, se oli varsin mieltä lämmittävä ja päivää (jo montaa) piristävä!