torstaina, tammikuuta 03, 2013

Lapapala

Tänään kävin taas vaihteeksi moikkaamassa lääkäriä.  Ohjasi magneettiin, käski jatkaa fyssaria, mutta  oli edelleen sitä mieltä, että käsi kyllä paranea ja että mikään tekeminen ei vaurioita olkapäätä eli kaikkea saa periaatteessa tehdä (jos magneetista löytyy jotain, niin sitten onkin toinen ääni kellossa). Kun valitin lavasta, katseli sitä tarkemmin ja totesi, että oikea lapa törröttää väärin selästä. Jihaa! Oliskohan tää syy ongelmiin? Tai sitten se on seuraus. No, tuokin on asia, mihin fysioterapia kuulemma auttaa, harmi vaan, että vakuutus ei fysioterapiaa korvaa. Pelkkä lepo ei tuohon vaivaan oikein auta, mikä nyt on tullut todettua jo tässä ihan itsekin.

Mitäs nyt?

Ensi viikolla on fyssari, siihen asti jatkan kuten ennenkin, eli olkapääjumppaa (josta käsi selvästi pitää) ja muuta sitten sen verran kun voi/pystyy. Ehkä tää tästä. Tänään taas spinnataan, taas varmaan jotain aivan ihanaa luvassa.

PS. Piti mennä Hakunilaan juoksemaan uutena vuotena osa testijuoksuna ja loppu höntsäilynä, mutta enpä mennyt. Päätin sitten tehdä oman testijuoksun lenkillä höystettynä. Lenkkikamat päällä tulikin tenkkapoo, kun ihan hetkessä maha päätti alkaa hankalaksi ja tuntui siltä, kuin joku olisi viillellyt sisältäpäin puukolla. Käytiin sitten päivystyksessä kääntymässä, koska vaan kieriskelin lattialla tuskissani. No, tähän mennessä oli ehtinyt kotoa löytynyt Panacod helpottamaan oloa, joten ei jääty päivystykseen, mutta uusi vuosi vaihtui aika heikoissa merkeissä, kun tuo droppi nukuttaa niin kovasti. Seuraavana päivänä sitten testijuoksu, joka oli huonoin miesmuistiin. Asiaan saattoi vaikuttaa, että yleensä juoksen testit kesällä radalla/talvella sisällä ja nyt oli maa jäässä ja sohjossa, nastat jalassa, mäkiä ja tuulta. Joo, eiköhän seuraava testi tehdä sisällä... Harmimpi juttu on se, että Liikuntamyllyssä on hintsusti aikoja jolloin voi mennä ja Esport areenan kertamaksu on kiskontaa, jos juoksee vaan 2,5km:n testin.

2 kommenttia:

Tero Kautto kirjoitti...

Tää sun olkapääprojekti on sattuneesta syystä mielenkiintoinen :) Jäi tosi jännään vaiheeseen, ihan kuin dekkaria lukisi ja nukahtaisi kesken illan. Tuon lavan karkaaminen vaikuttaa olkapään toimintaan, sehän on selvä, mutta vaikuttaako se paljon sun vaivaan. luultavasti. Joko sä teet voimaliikkeitä vai pelkkää kuminauhaa? Jännä kuinka yksinkertaisella jutulla se lapa ei karkaa kun vetää sitä kuminauhaa.

Mä kävin tänään lääkärillä ja otettiin röntgen olkapäästä. Ei ollu mitään rakenteellista vikaa tai kalkkia, joten melko pitkälti kuntoutuksella ja uintikiellolla jatkuu. yliolan liikkeet kielletty kuukaudeksi. sitten magneetti jos ei parane. Onneksi vakuutus korvaa, paitsi fysiot :)

Kipa kirjoitti...

Kyllä tää varmaan liittyy aika paljon tohon lapaan. Ongelma ei siis ole pelkästään lavan karkaaminen (mitä siis myös tapahtuu), vaan ihan levossakin siis se lapa on väärässä asennossa, minkä takia varmaan mulla onkin joskus aamulla lapa ihan älyttömän kipeä. Ja kun tässä oon miettinyt asiaa, niin mulla on ollut lapakipua jo ennen olkapäätä, joten vois kuvitella, että se on ollut ensin ja sitten kun se vaikuttaa olkapäähän tietysti, niin soppa on valmis.
Mä teen vielä kuminauhalla, ens viikolla taas sitten fyssarille. Varmaan tulee nyt vähän erilaisia ohjeita, koska se lapa pitäisi saada edes levossa oikeaan asentoon nyt aluksi.

Multahan siis ei oo kielletty minkään tekeminen, mutta ei sekään oikein fiksulta toisaalta kuulosta, jos sattuu. Kantanut en oo mitään sitten marraskuun alun ja olkapään yläpuolellakaan en tee mitään muuta kuin hiusten kiinni laittamista, eli noin 5s/päivä. Ei oo auttanut :( Vaikka ei ole kivaa, että jollakin muullakin on samanlaisia ongelmia, niin silti kohtalotoverius kyllä on vähän lohduttavaa, voi ainakin vertailla paranemista/paranemattomuutta.