maanantaina, helmikuuta 20, 2012

Määrää

Sellainen oli viime viikon teema. Tuli hiihdettyä, juostua, pyöräiltyä ja uitua useampi kerta viikkoon ja kerran ehdin luistelemaan ja salillekin. Viikon takaiskut olivat molempien pitkien (3h) treenien epäonnistuminen. Kuten jo kerroin, tiistain luistelu vaihtui parin tunnin trainersessioon ja eilinen hiihto... No, 1h 50 min tuli hangessa lykittyä, mutta sitten loppui. Poljin toki sitten puuttuvat 70 minuuttia vielä kotona traineria, mutta välissä oli aika pitkä tauko. Pitkiä treenejä pitäisi saada lisää, jotta ensi kesän pyöräily olisi vihdoin edes jotain sinnepäin. No, tämän viikon luistelurypistys (jonka järjestäjä on lyhentänyt 90 km:n, pöh) ja seuraavan viikon puolipirkka käyvät toki pitkistä treeneistä, mutta varsinkaan tuo hiihto ihan tuskin menee pk-alueella. Luistelu varmaan vähän paremmin pysyy siellä, jos nyt vaan pääsen johonkin letkaan mukaan. Muutama treeni viikolla on siis ollut vähän  niin ja näin, mutta muuten on mennyt tosi hyvin. Kuvittelin olevani jo ihan tööt viikonloppuna, olihan siinä jo kolmas kovempi viikko meneillään, mutta niin vaan yhtäkkiä lumipöperössä juostu 1,5h pk:lla olikin kilsavauhdiltaan puoli minuuttia normaalia nopeampi. Sunnuntai-iltana oli vielä jotain nopeusuinnin tapaista ohjelmassa ja sekin sujui ihan kivasti. Lopussa olleet piikit eivät hidastuneet (no joo, sielä oli helppoja pätkiä välissä) ja aiemmin olleet satkutkin menivät kaikki käytännössä samaa vauhtia (eli itse kellotettuna noin 2-3s:n sisään). Viikon kovin urheilusuoritus oli kuitenkin kahdeksan minuutin sessio, joka alkoi altaasta noususta ja päättyi hallista poistumiseen (ja voin huomauttaa, että pidin hoitoainettakin hiuksissa yli minuutin). Jälkikäteen harmitti vain, että olin arvioinut bussipysäkille kulkemiseen menevän ajan väärin, eli olisin ehtinyt vielä kaksi minuuttia saunoakin. 

 Pitopohja. Jäässä.
Kuopion viimeistelytreeniä.

Kun treenit ovat nyt onnistuneet näinkin hyvin, on tässä melkoinen vaaranpaikka ilmassa. Nyt pitää nimittäin malttaa, malttaa, malttaa. Ei saa ottaa ylilyöntejä, jotta paras kunto oikeasti olisi kesällä, eikä esim. huhtikuussa. Erityinen vaaranpaikka on tulossa parin viikon päästä. Silloin me nimittäin mennään Silvian kanssa ihan kaksistaan reissuun. Malaga odottaa.  Ja nyt pitäisi malttaa ottaa kevyesti tämä viikko. Hiihtokurssilla voi kyllä tulla vähän rankkaa, kun harjoitellaan wassua. 

Loppuun vielä vähän sitä "kesän" kisakalenteria, mitä on lupailtu. Aika epävarmaa on monet jutut , mutta nuo puolikkaat on jo maksettu, joten niissä ei ole mitään epäselvää. Heltri-cup osakilpailuja varmasti käytetään treeneinä (miksi ne ei kuulukaan kisakalenteriin) ja toiveissa olisi vähän, että pääsisin harkkakisaan sinne Vihnusjärven liepeillekin edes kerran, kun on se reitti niin "kiva".

  • Maaliskuu Aktia cup 5/10km ???
  • Huhtikuu Puolimara jossain kuun puolessa välissä noin. Jos on hyviä ehdotuksia kisasta, niin otetaan vastaan. ???
  • Toukokuu 26.05 SM- Duathlon, pikamatka, Laukaa
  • Kesäkuu, 17.6 Challenge Aarhus (puolimatka)
  • Heinäkuu 7.7 Kiskotriathlon, pikamatka ???
  • Heinäkuu 14.7 Finntriathlon, Joroinen
  • Elokuu ??? Ajattelin suorittaa vain uinti- ja juoksuosuudet, paremmat saa pyöräillä Eiköhän tätäkin lähdetä ulkomaille suorittamaan

Ei kommentteja: