keskiviikkona, helmikuuta 22, 2012

Hiihtokoulussa

Mun hiihtokokemukset eivät ole olleet viime aikoina kovinkaan rohkaisevia Pirkan hiihtoa silmällä pitäen. Ensinnäkin oli perjantaina raahustus kotoa Ogeliin luistelemaan pitopohjasuksilla. Piti taas ihan kivasti, vauhti oli luokkaa etana (siis oikeasti, yhdeksään kilsaan meni reippaasti yli tunti) ja näin. No, sunnuntain hiihto lumisateessa oli samaa kauraa ja entäs sitten eilen. Oli taas hiihtokurssia. Tällä kertaa aiheena oli wassu. Joo. Ainakin sinänsä oli helppoa harjoitella sitä, kun ei sukset liian lujaa lähteneet menemään. Itse asiassa sukset pitivät tosi hyvin, mikä ei kyllä vapaan hiihdossa ole ehkä se paras juttu. Sukset itse asiassa piti niin hyvin, että pystyin menemään niillä vuorohiihtoa jopa lievään ylämäkeen. Oli vähän raskas keli joo. Siinähän lykin Hallainvuoren latuja (vuori sanasta voi päätellä, että on siinä vähän korkeuseroakin) sykkeet tapissa ja mietin kauhulla sitä, että jos Pirkassa on samanlainen keli. Enhän mä pääse maaliin, saati sitten tavoitteeseeni. Olin laittanut tavoitteekseeni, että hiihtäisin 45 kilsaa samassa ajassa kun juoksen (no, joskus juoksin) maran, mutta 4,5minsan kilsat eivät taida sittenkään olla se mun juttu viime kokemusten perusteella.

No, onneksi altaassakaan ei kulje. Kädet olivat aamulla niin rikki, että jo potkuja tehdessä laudasta pitäminen sattui ojentajiin. Muutenkin oli ehkä yksi surkeimmista treeneistä pitkään aikaan. Hyvin menee tää kevyt viikko :o

Huomena vielä sitten vähän traineria ja pertsinä Kuopioon. Saas nähdä, miten mun käy sielä, ainakin on vähän inhimillisempi keli kuin viime vuonna. Mahdollisille uusille lukijoille siis tiedoksi, että silloin luistelu aloitettiin 29 pakkasasteessa ja lopetettiin noin 24 miinusmerkkisessä asteessa. Nyt on luvattu kivaa noin -5 astetta ja tuultakaan ei pitäisi olla. Vähän voi tosin sadella lunta, mikä tietysti hidastaa pikkuisen.

Ja loppuun vielä empiirisen tutkimuksen tulos: Helsingissä on vielä kettumaisemmat säät kuin Tanskassa.

4 kommenttia:

Mikko kirjoitti...

Miksköhän sä kuljet niin paljon niillä ylipitkillä lumikengillä joita leikkisästi pitopohjasuksiksikin kutsutaan, kun kuitenkin pirkkaan lähdet vapaalla?

Oot sä kyllä lujaa mennyt maran! Pakko sun on suksilla nyt samaa vauhtia päästä, vaikka profiili onkin puolikkaalla hieman "kumpuileva". Rohkeesti vaan tarpeeksi eteen ettet joudu ekalla kapeella pätkällä liikaa ruuhkan takia himmailemaan.

Niin, ja semppiä luisteluun. Keli on kyllä makee jossei sitä lunta nyt kauheesti ala satamaan

Kipa kirjoitti...

Emmämuuten, mut kun Helsinki on siitä omituinen paikka, että täälä ei voikaan hiihtää vapaata läheskään joka paikassa. Tai siis itse asiassa aika harvassa paikassa kunnolla voi. Eli esim. toi Oulunkylän reissu oli pakko pertsalla, koska muuten olis joutunut tasatyöntämään puolet matkasta. Jotenkin Tampereeseen tottuneena en ollut varautunut ihan tämmöiseen. Ja Helsingin "mäkiin" tottuneena voisin kutsua Pirkan reittiä vähän muuksikin kuin kumpuilevaksi, mutta yritys on kova, että suksi luistaa lujempaa kuin juoksuvauhti. Jos olisit kolmen tunnin kohdalla siinä puolivälissä, niin isken sun peesiin kiinni sellasella vetonarulla ;)

Kiitos tsempeistä, niitä tarvitaan.

Kipa kirjoitti...

Ja siis, noi sunnuntain ja tiistain hiihdot oli ihan vapaan suksilla. Oli vaan vähän muuten raskaammanpuoleista keliä...

Mikko kirjoitti...

Jos ei ole ongelmia tai tosi nihkee keli niin tavoite olisi ohitaa puolikkaan kohta ennen teidän starttia kun se eka puolisko on kuitenkin melko tasanen ja nopeampi.

Mutta hiihdät sitten kiinni. Voi olla että se olen mä joka tarvii vetoapua siinä kohtaa...