keskiviikkona, elokuuta 17, 2011

Älä luota suomalaiseen

Välillä harmittaa niin vimmatusti.
 • Blogger on päättänyt toimia tosi huonosti
 • Tavanomainen iltarastisekoilu maanantaina ei harmittanut, mutta se, että Helsingissä ei ole helppoa suunnistaa vierailla alueilla pyörällä harmittaa. Suunnitelma "Seuraa Kehä ykköstä ja sitten Vantaanjokea" osoittautui lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Seitsemä kilsan matkaan meni 50 minuuttia, kun jouduin niin monta kertaa palaamaan takaisin, kun väylä menikin johonkin ihan muualle kuin miltä näytti. Pyöräkartassa ei tietenkään ole tiennimiä (sentään siinä on, missä on Espoo ja Vantaakin mukana) ja minut pelasti totaaliselta eksymiseltä se, että oli mukana kompassi, jolla saatoin suunnata kartan. Siis sen pyöräkartan! 
 • Matkalla jouduin väistelemään joitain teinipyöräilijöitä ja harhauduin ajamaan alas kilometrin korkuiselta rotvallilta. Rengas tyhjeni ikävästi. Pumppua ei mukana. O-ou. No, rengas ei tyhjennyt kokonaan. Kotona en saanut kuitenkaan pumpattua rengasta täyteen, joten päätin vaihtaa sen, kai siel joku reikä jossain on. Randonneurit vihaa mua vieläkin, vaikka saankin ne jo muuten hyvin vaihdettua, niin niiden pois ottaminen on tuskaa edelleen. Tarkemman tutkiskelun jälkeen totesin, että eihän siinä renkaassa, eikä venttiilissäkään mitään vikaa ole, vaan pumpussa oli joku häikkä. Eikun rengas takaisin ja tuhrattua aikaa taas puoli tuntia elämästä. Blah.
 • VR on vihonviimeinen pulju. Sunnuntaina matka-aika Lempäälästä Hesaan tuplaantui. Ei ollut kivaa se.
 • Posti on toinen pulju, mihin ei voi luottaa. Eivät lähetä todellakaan Turusta postiani tänne, vaikka ostin sen vuoden pidennyksenkin tuohon. En tiedä, missä on. Valitin jo kerran asiastamo, tuloksetta. Ihan kiva, että mun lehdet ja laskut ja kaikki on teillä tietämättömillä. Huomenna vaadin päästä jakelupäällikön tms. puheille, uhkailen kuluttaja-asiamiehellä tai jotain. Tuskin saan koskaan saapumattomia lehtiäni ja kirjeitäni. Postin palvelutäti vaan sanoi, ettei heillä ole mitään keinoja tällaiseeen. Joo, ei varmaan ole, mutta ei tarvis ollakaan, jos ihan vaan kääntäisitte sen postin, minkä lupaatte. Nyt pitää sitten arvailla, mistä mulle olis tullut postia ja soitella niihin paikkoihin.
 • Viimeisenä niittinä suomalaisten palvelujen luotettavuuteen, luottokortin tilillä näkyi kaksinkertainen katevaraus. Vähän jo kylmäsi, että nyt on jossain kortti kopioitu. Tätä selviteltiin sitten tietysti pankin kanssa ja lopulta virhe oli vain siinä, mitä näkyi mun verkkopankissa. Parempi näin, mutta yksi uneton yö siinäkin meni.
 • Tässä kämpässä krenaa kaikki. On tosi hienoa, että ilmastointi ei toimi. Ja että siksi kylppärissäni haisee viemärille - koko ajan.
 • Naapurini ovat ketjupolttajia, joten parvekkeen ovi on pidettävä kiinni. Aina.
 • Tiskikone, jonka olen hommannut, ei ole täälä vielä. Eikä ole soittoa kuulunut, että olisi lähiaikoina tulossa.
Iloisia juttujakin on.
 • Kahden mailin aika parani tiistaina kuusi sekkaa, mikä oli kiva. Juostiin sentään vesisateessa. Tuntui kyllä niin pahalta, ettei tosikaan. Joku yritti lopussa ohi, mutta tsemppasin viimeiset metrit. 
 • Pyörän valinta etenee. Aerobarit fittauksessa oli 1,5cm korkeammat kuin esim visionin. Tämän ei pitäisi olla  QR:n kanssa suuri ongelma, varsinkin, kun jos oikein ymmärsin, on sitä head tubea (mikä lieneekään suomeksi) vähän korotettu, vrt. http://www.ddtech.dk/wp-content/uploads/2010/12/2011-Quintana-Roo-Seduza-review.pdf  . Eli melko varmasti hommaan QR:n pikkupyörän. Jos on jotain mielipiteitä vielä, niin olisin kiitollinen. Toinen vaihtoehto on se Kuota.
 • Tekemäni punajuuripasta oli aika nannaa.
 • Kerroin niistä lempilenkkareistani, jotka on kuin mulle valettu, eli NB:n 740-tossuista. Havaitsin, että ainakaan tällä hetkellä niitä ei tehdä naisille ja tuli kiire saada toinen pari vasrastoon (toki mulla on muitakin lenkkarimalleja, en ikinä juokse vain yhdellä kenkämallilla). Tänään posti toi amazonilta paketin, jossa odotti alla olevat lenkkarit, 40 egee, ei postikuluja ja parempi värikin kuin se aiemman parin oranssi. Hyvä diili joo.
 • Lempäälässä tuli melottua tommonen kymmenen kilsaa pariin tuntiin. Kanavassa oli aika jännää.
Uudet aarteet.
Kanavassa.

Viikonloppu meneekin sitten talkoillessa. EM-kisoissa siis. Pe-su. Aika kivaa. Suosittelen talkoilua kaikille. Sen jälkeen ei enää tee mieli valittaakaan liian korkeista jäsenmaksuista, lisenssien pakollisuuksista yms. Mutta reittimerkinnöistä kyllä ;)

8 kommenttia:

perttu kirjoitti...

Toi 1,5cm ero on vielä ihan stemmin kulmalla kompensoitavissa eli pääset ihan samaan asentoon jos siihen pyörän ohjainputkeen vaan on jätetty 3cm spacereita kuten nyt voisi olettaa. Tuo korkeampi emäputki taas on huomioitu siinä stack-arvossa jo valmiiksi koska se on mitattu nimenomaan siihen putken yläpäähän, vaikka se jossain kaaviossa näyttäisikin joltain muulta.

Kipa kirjoitti...

Aha, tämä selvä. No, mä aattelin vielä kyllä mailata sinne ite QR:n tyypeille ja kyyä, että onko noi mitat ja osatkin pikkupyörässäkin just noi, kun jossain oli, et noi vois muuttua ja ainakin kiekot on eri kun 700 versiossa. Täytyy muistaa kysyä spacereistakin ja samalla voi tiedustella, minkälaista stemmiä jne, tulee mukana.

Aio vielä kyllä muutaman kerran epäillä päätöstäni vielä. Ehkä sittenkin Kuota...

Kauramoottori kirjoitti...

Millasissa hommissa olet Tampereella? Pitänee yrittää pitää silmät auki kisatessa, jos vaikka sattuis bongaamaan.

Kipa kirjoitti...

Mull on vaan kivoja tehtäviä, kun hengailen huomenna ja la kisatoimistossa ja kisapäivänä ajanotossa. Että siinä rekisteröitymispisteessä on hyvä bongausmahdollisuus, vaihdoissa suosittelen keskittämään huomion muihin asioihin kuin siihen, että näkyykö tuttuja ;)

Kauramoottori kirjoitti...

Rekisteröitymispisteessä yritän siis pitää silmät auki. Kisatilanteessa en huomaisi edes vaaleanpunaisten norsujen paraatikulkuetta :D

Kipa kirjoitti...

Vaaleanpunaiset elefantit tilattu ;) No, joka tapauksessa, tsemppiä jo nyt, valmistautumiseen ja kisaankin, jos ei sielä toimistossa törmätä.

Esko kirjoitti...

Asuin joskus E-Haagassa. Oli "kiva" lähteä fillarilenkille, kun siirtymäajoon saattoi ihan helposti kulua rauhallisesti ajamalla 30min - 1h (lähdin usein juuri Hämeenlinnanväylää pitkin pohjoiseen)...

...Nykyisin metrolinjan varrella on hienoa. Oranssi tuubi vie kaupungin rajalle. Saa heti hanan auki.

Yleisesti missä vaan suomalainen liikennesuunnittelu on omituista. Pyöräilijät joutuvat vaihtamaan tien puolta alikulkutunneilen ja vastaavien kanssa melkein koko ajan, kun autotie etenee suoraan. Ei käsitä.

Kipa kirjoitti...

Joo. Suomalaisessa liikenteessä autoilija on kuningas ja suunnittelu tapahtuu kyllä heidän ehdoillaan. Ajatusmalli tuntuu olevan, että eihän kevyellä liikenteellä voi olla mihinkään kiire, joten he voivat kiertää vähän ekstraa... Erityisesti, jos jossain on tietyö, niin moottoroimaton kulkija voi joutua ylittämään tien kolmekin ylimääräistä kertaa. Ja tiedän, että jos haluttaisiin, niin asioiden ei tarvitsisi olla näin. Olen kokenut, miten liikenne voi oikeasti toimia sujuvasti. Se ei sitten kyllä ollut Suomessa se. Voisin muuten paasata tästä aiheesta tuntikausia.