sunnuntaina, kesäkuuta 26, 2011

Jussi juhlista jaloin

Jaloin on oltu juu. Juhannuksena ei ole muita murheita, niin on ehditty treenaamaan. Ja aikamoinen treenirupeama tässä onkin ollut. Keskiviikkona mentiin vielä maltillisesti, kun kävin uimassa tunnin. Tunti tosin sisälsi anaerobisia sarjoja kaksi ja tuskaahan ne ovat, vaikka taukoa olikin mukavan paljon. Torstaina sitten oli perinteiset juhannusajelut. Tällä kertaa piti ajaa kolme tuntia, joten sisällytin Erikselle siirtymiseen muutaman ylimääräisen mutkan. Silti perillä oltaisiin oltu ihan liian pian ilman pientä (no, suurta), karkkikeikkaa paikalliseen kyläkauppaan. Matkalla tänne on muuten melkoinen mäki, jonka jotkut Tampereelta pidempää lenkkiä heittäneet ehkä Eräjärven mäkenä tuntevat (mutta oikeasti se on kyllä Syrjänmäki, että voisitte päivittää nimityksen mieleenne ;) En ole vielä koskaan uskaltanut laskea mäkeä jarruttamatta, enkä uskaltanut nytkään. Silti huippunopeus oli 65,7 km/h. Takaisin päin tuosta voi vähentää noin 60 km/h, kun noin puolen kilsan jyrkempää osuutta pienimmällä vaihteella taistelin menemään. Lenkki meni muuten ihan nappiin, koska kestoksi tuli lopulta 25 sekuntia yli kolme tuntia ja aamuherätyskin kannatti, kun vältin sateen kokonaan, vastatuulta tosin oli ihan riittämiin. Illalla vielä puolentoista tunnin rauhallinen lenkki. Edes viittätoista kilsaa ei tullut sillä reissulla taivallettua, mutta eipä tuo keskisykekään niin korkea ollut. Sopivaa palauttelua siis.

Perjantaina aamupäivällä (joka on myös melko suhteellinen käsite) sitten uimaan. Järvikammoni on kai vähän helpottanut, kun tunti kymmenen minuuttia sain polskittua ilman paniikin paniikkia. Vähän tunsin tosin itseni idiootiksi, kun tein märkäpuku päällä potkuja hädin tuskin edeten. Aattoilta alkoi sitten siirtymällä juhannuksenviettoon, eli polkemista puolitoista tuntia sisältäen kympin tempon. Kivasti meni.

Lauantaina missio oli päästä kotikotiin. Poljin toosi hiljaa ja reilun tunnin pyörittelyn jälkeen olin kotikotona. Jäljellä oli "enää" vajaa pari liikunnallista tuntia sisältäen brick-harjoituksen. Brick on siis sellainen setti, missä pyöräillään ja juostaan muutaman kerran molempia. Kyllä siinä oli naapureilla ihmettelemistä, kun surruutin menemään kolme kertaa sekä pyörällä, että juosten ohi. Tosin oli mullakin ihmettelemistä, kun meidän tiellä oli autoja koko ajan suoritusta häiritsemässä. Yleensä meidän tiellä kulkee ehkä yksi auto päivässä, nyt 20 kahdessa tunnissa. Illalla vielä tuollainen huima kolmensadan metrin pulahdus ja märkkärin poistoharjoitus ennen saunaa.

Tänään kävin vielä Silvian kanssa 1h45 min ajamassa. Silviassa on taas jotain vikaa, koska vaihde saattaa pompata pienimmälle eturattaalle itsestään ja isoimmalle en meinaa millään saada vaihdetta vaihdettua (mulla on siis kolme eturatasta, kun Silvia on tyttöpyörä) ja Turkkuseen tultuani oli vielä mäkivedot ohjelmassa. Itse tehokas osuus sisälsi vain 5 reilun minuutin ja 6 puolen minuutin juoksua, mutta harjoitus pitkine alku- ja loppulämppöineen kesti reilun tunnin. Pikkuhiljaa olen siis hienosti varmistanut, että Kiskossa ei kulje. Varsinkin kun tässä on nyt vielä neljä päivää tiukkaa treeniä edessä. Perjantain reenit on kyllä myös pahat. 30 min kävelyä. Voitteko kuvitella!

Loppuun vielä juhannustriathlonin ihmettelyä. Alla olevassa kuvassa valmistaudutaan. Onnekseni havaitsin tuon satulan päällä olevan työkalun ennen kisaa ja suljin tuon satulan alla olevan pussinkin. Huomaa polkimissa kiinniolevat kengät!
Uintiosuus vei siis ylösjuoksuineen 8.10. Sijoitus tässä vaiheessa 27/75. Vaikka olen siis yhä edelleen melko heikko uimari, niin Suomessa näyttää kovasti siltä, että monet muut ovat vielä heikompia. Kuvasta voi aistia lähdön odottelevia tunnelmia. Tai sitten ei. Ainakin voi nähdä, että ei ne poijut kovin isoja voineet olla, kun ei niitä näy.


Sitten siihen pyöräilyyn... Aika 29.08 (sisältänee vaihdot). Ja sijoitus sakissa 44/75. Mitä tätä selittelemään, ei vaan pyörä kulje. Sitten juoksu. Tulosten mukaan aika oli 15.57, mutta tää ei voi pitää paikkaansa. Mulle oli meinaan merkitty sama aika kuin tuolle sinipaitaiselle alla olevassa kuvassa olevalle ja tuo edessä juokseva on tullut maaliin muka 22 sekuntia minua ennen. Pöh. Muuten hyvin järjestetystä kisasta jäi kyllä vähän huono maku, kun ei ole mulle loppuaikaa saatu otettua, vaan nähtävästi se on arvattu. Moraalisesti päätin, että juosuaikani olikin 15.46, ja tällä sijoitus 24/75. Juoksuosuus on muuten aika paljon alle sen ilmoitetun 4 kilsaa, koska mä en todellakaan juokse alle neljän minsan kilsoja.
Loppuaika oli siis 53.15 järjestäjien mukaan, moraalisesti 53.04 ja tällä irtosi 34 sija koko sakissa, naisista olin nähdäkseni seitsemäs. Arvatkaa minkä lajin harjoitteluun panostan ensi vuonna? No, sitä ennen pitäisi panostaa kämpän etsimiseen Hesasta.

4 kommenttia:

Fjurious kirjoitti...

Sponsorin ominaisuudessa pitää kyllä kehua noita huipputaiteellisia otoksia. Niin ja järjestäjillä nyt oli ehkä vielä hieman kirimistä myös naisten sarjan johtavan kilpailijan tunnistamisessa "joka ihan varmasti on mies"...

Kipa kirjoitti...

Ehkä annamme anteeksi. ei turkulaisilta voi vaatia liikaa :D

Jupis kirjoitti...

Millaista asuntoa etsit? Seurakaverilla olis, ainakin viime viikolla, tarjolla yksiö P-Haagan aseman tuntumasta . Onko se nyt Lassilaa sitten. Suvi Tiainen 040 5246940.

Kipa kirjoitti...

Kiitti vinkistä, kämppä oli kuitenkin jo mennyt. Enkä olisi ihan varma, olisiko pyörät ja minä mahtuneet yksiöön molemmat minkä seurauksena olisin joutunut siis itse nukkumaan häkkivarastossa.