tiistaina, lokakuuta 06, 2009

Treeneissä

Jaahas. Tanskaan päästy ja reenaaminenkin taas aloitettu. Ensimmäiset pari päivää menivät Ikeassa juoksemiseen ja koomaamiseen. Perjantaina kuitenkin myin sieluni tanskalaiselle kuntosaliketjuille. Pojat tiskillä vähän kummastelivat, kun kyselin kovasti vapaista painoista, kun yrittivät tyrkyttää mulle spinningiä. No, ketju oli halvin ja niillä oli ihan hyvä sali (ja jumppapalloja :). Lisäksi voin käydä missä toimipisteessä vaan, joten jos tulee piipahdettua Köpiksessä, voin käydä sieläkin reenailemassa. Koska hintaan sisältyy kaikki jumpat yms. aion olla huomenaamulla puoli seitsemän joogaamassa. Mitäköhän siitäkin tulee? Enhän mä edes tajua, mitä ne sielä puhuu ja en oo koskaan joogannut. No, katsellaan. Lauantaina sitten kävin salilla. Perussettiä tein, jumppapalloilua ja leukojakin yritin. Ei mennyt ei leukaohjelma. Salilla ei ole varsinaista tankoa, vaan sellainen häkkyrä, ja siinä ne kädensijat on vähän turhan kaukana toisistaan mun leuanvedoille. Ehkä rakennan ens kerralla Smith-kyykystä itselleni tangon. Muuten ei ollut mitään puutteita, ainoastaan käyrävänkyrätankoa ja keppiä alkuverkkaan ei ollut. Kaikki muita vekottimia sitten olikin ja useimpia kaksin kappalein. Vähän nuo juutit katseli, kun painelin sinne lököshortseissa ja väkersin niiden painojen kanssa, mutta ei se mitään. Tuo on siis vähän sellainen trendisali, jossa tytöt jumppaa jotkut trikoot päällä ja miehet nostelee painoja. No, en anna tämän häiritä itseäni. Loppuun tein vielä jumppapalloilut.

Sunnuntaina vuorossa oli uinti. Tein taas lähinnä niitä kylkipotkuja jne. tekniikkajuttuja. Uin about 1500, piti tehdä pitempään, mutta alkoi väsymään niin pahasti, ettei enää kannattanut jatkaa, kun ei se tekniikka väsyneenä ainakaan parane. Uimahalli on täälä kiva. 50 metrisiä ratoja kymmenen. Vesi on ehkä putsattu otsonilla, koska en aivastele, vaikka nielenkin sitä. Radoista oli myös varattuina vain muutama, joten uimaan mahtui hyvin. Suihkupuoli on surkea, suihkuja on kuusi, eli niihin saa jonottaa. Lisäksi ei ole mitään naulakoita tms seinässä ja suihkujen vieressä ei hyllyjä, vaan kaikki purkit ja purnukat (ja uikkarit) on pidettävä lattialla. Muutenkin on vähän vanhanaikaista meininkiä. Saunaa ei voi oikein edes sanoa saunaksi. Lämpömittaria ei ollut, mutta ei sielä kyllä ainakaan kovin lämmin ollut. Kiuas oli luokkaa 2x kerrostalosaunan kius. Kiviä oli yhteensä kymmenen, ne oli helppo laskea, sillä ne oli aseteltu vierekkäin. Ja löylyä ei siis saa heittää. En aio käydä tuola saunassa enää, siitä tulee vain vihaikseksi.

Maanantaina oli sitten vuorossa aamusali. Täälä ei pääse uimaan kuudelta, mutta salille pääsee. Neppailin sitten sielä ja tein myös jumppapalloilua. Taisin olla vähän unessa, sillä tein neljännen kerran nelosviikon ohjelman. Hups. No, positiivisina asioina voisin todeta, että pysyn polvillani siinä pallolla jo sen minuutin. Leuat meni täysin yhtä surkeasti kuin edelliselläkin kerralla. Illalla vielä käveltiin.

Tänään olikin sitten jännä päivä. Oli mun elämän ensimmäiset uintitreenit. Järjestäjänä paikallinen tri-seura. Jännitti kovasti, mutta hyvinhän se meni. Tänään oli niin sanottu "hauska päivä", ja se sisälsi siis lähinnä sekauintia ja potkuja. Potkuissa käytettiin räpylöitä, jotka oli mulle uusi tuttavuus ja ne toikin kummasti lisää vauhtia menoon. Mentiin perhosuintiakin. Urheasti väkersin sitä 4x25 ja tekniikka oli varmasti silmiähivelevää. Ratoja oli käytössä 6x25 ja ne oli jaoteltu vauhdeittain. Pysyin ihan hyvin menossa mukana siinä hitaimmalla radalla ja sielä oli muitakin, jotka oli ihan yhtä pihalla kuin mä. Eli tätä lisää. Ainakin kaksi kertaa viikossa olisi tarkoitus käydä tuola, ehkä jopa kolme ainakin näin aluksi, kun kovemmissa treeneissäkin mennään vielä maltillisia uintimatkoja. Valmentaja oli mukava ja selitti mulle siinä aluks hyvin juttuja, vaikka eihän sillä pahemmin aikaa ollut ketään neuvoa, kun yhteensä porukkaa oli ainakin 30, ehkä jopa enemmän. Ja ne muut meidän radalla oli kanssa mukavia, neuvoi mua, kun en tajunnut tanskankielisiä ohjeita. Yks tosin mulkoili tosi pahasti, kun vähän törmäsin siinä tehdessäni täysin tyylipuhdasta delfiinipotkusuoritusta selälläni. Taisin olla "vähän" vastaantulevien kaistalla.

Nyt sitten vielä odotellaan pyörää. Tilanne on kartoitettu ja pitäisi päättää, minkä hankin, aikaa menee sitten about viikko, että saan sen, kun on ensin mietitty. Palvelu täällä on tosi hyvää. Sitten kun olisi se pyörä, niin voisin mennä pyöräreeneihinkin :) Polvesta en halua mainita mitään tällä hetkellä.

2 kommenttia:

Päpä kirjoitti...

Siis mä en ymmärrä tollasia tosikkoja, jotka mulkoilee pahasti jos niihin vähän törmäilee... ;)
Kiva että oli kivaa ja laitahan sitten uudesta perheenjäsenestä kuvaa, kun sen saat... :)

perttu kirjoitti...

Kyllä uinti on kontaktilaji, varsinkin toi triathlonuinti :) Hienoa että oot päässy paikallisiin treeneihin, tsemppiä!