perjantaina, kesäkuuta 14, 2013

Sähköiskuja ja neulalla pistelyä

Keskiviikkoinen ENMG-tutkimus ei ollut varsinaisesti maailman miellyttävin. Siinä siis pisteltiin neulalla lihakseen, sitten piti tehdä lihaksella jotain ja sitten välillä annettiin sähköiskuja. Kuulostaako kivalta? Joo, no yli tunti kesti tuota kidutusta ja tulos oli: ei hermovaurioita. Tai siis karkeasti katsottuna tämä selvisi, maanantaina kuulen ihan lopullisen tuomion. Tuosta tutkimuksesta tosin ei kuulemma näy, jos hermo on pinteessä, mutta vauriot näkyvät.

Nyt sitten seuraava askel on fysioterapia. Sitä saa näin kesäaikaan odotella 2,5viikkoa. Kuitenkin mulla on nyt lupa maltillisesti tehdä jotain juoksua/pyöräilyä, joten tilanne ei ole ihan toivoton, vaikka jalat ovatkin edelleen kipeät.

Uinnissa on sentään valon pilkahduksia, enää ehkä 30% uintiajasta olkapään ongelman muistaa ja jaksan uida jo 100m ilman olkapään uupumista. Käsi liikkuu myös selvästi paremmin ylös, liikerajoitusta siihen suuntaan on enää alle 10 astetta, mutta ulkokierto on edelleen aika heikko. Toivoton tilanne ei kuitenkaan ole. Selvästi roikkuminen (joka on edelleen aivan #¤&:n tuskallista) on auttanut asiaa ja tällä viikolla olen vetänyt yhden leuankin! Myös punnerrus (naisten mallia vielä tehdään) onnistuu jo toisin kuin edellisviikolla ja penkkipunnerruksessakin on edetty niistä kilon painoista neljä kertaa painavampiin. Niin ja takakyykyssä painoa on ollut jo 35kg, etukyykyssä myös ja näitäkin rajoittaa enemmän olkapää kuin se, ettei jaksaisi kyykätä enempää. Nyt Erikselle viikonlopun viettoon, kivaa :)

Ei kommentteja: