maanantaina, maaliskuuta 12, 2012

Ylirasitusta tai jotain

Viime kirjoituksen jälkeen ei ole paljoa kerrottavaa. Paitsi se, että taidan olla ylirasitustilassa. Leposyke huitelee reilut kymmenen pykälää liian korkealla. Torstain uusintaverikokeissa leukkarit olivat edelleen koholla, vaikkakin alenemaan päin, lämpöilyä ei ole enää ollut. Tänään otettiin taas verta (ja sydänfilmiä, joka oli kai ihan normaali) ja huomenna pitäisi kuulla tuloksia. Olen kovasti miettinyt, miksi tässä näin kävi, varsinkin kun viimeisin treenattu viikko oli kevyt ja viimeisimmäsä tehdyssä treenissä ei sykkeet käyttäytyneet mitenkään oudosti tms. Lisäksi olen mennyt nousujohteisesti, ja yrittänyt kovasti suunnitella treenini fiksusti No, eiköhän asia ole kuitenkin selvä, muussa elämässä ei ole ollut ihan kamalan helppoa ja kun Kuopion kisaviikko oli henkisesti tosi raskas - itse asiassa yksi elämäni raskaimmista - ja siitä jäi mieltä vaivaamaan asioita alkuviikkoonkin, ja kun nähtävästi joku viruskin on vieraillut kehossani, niin eiköhän se sitten ollut siinä. Tätä en ole vielä todellakaan oppinut, eli miten ottaa huomioon muu elämän rasitukset treenisuunnitelmassa.

Viime aikoina en siis ole tehnyt kauheasti mitään. Pari kertaa olen käynyt kävelyllä. Kerran uin altaassa kilsan (50m pätkissä käyttäen yhteensä aikaa taukoineen tähän toimintaan 40 min...) ja kerran yritin hiihtää, mutta siitä tuli vain paha mieli, kun keli oli raskas ja syke taivaissa. Sen lisäksi kävin lauantaina Heltri:n 400m:n uinnissa, joka meni näillä lähtökohdilla oikein hyvin, vaikka olisinkin toivonut vähän kirittäjää (ja pitkää rataa...). Ensi kerralla tosin aion ilmoittautua miesten sarjaan, kun sielä a) sijoittuisi paremmin b) saisi enemmän cup-pisteitä. No, tuskin kovin paljon lujempaa terveenäkään pystyisin uimaan, joten tuohon olen ihan tyytyväinen.

Tänään lääkäri antoi luvan kevyesti hölkkäillä ja kävin sitten yhteensä reilun tunnin ajan kävely-hölkkä vuorottelemassa. Toivottavasti tää ei ollut nyt keholle liikaa. Malagaan pitäisi lähteä lauantaina. No, koska lääkäri antoi luvan tehdä kevyesti, niin enköhän mä sielä ainakin jotain saa tehtyä. Tilanne on kokonaisuudessaan aika masentava kuitenkin. Kesä siintelee mielessä ja stressi siitä, ettei pääse tekemään mitään ei varmasti paranna olotilaani. No, viime vuonnahan meni kanssa kevät reisille, kun tippui painoja jalalle ja limapussi tulehtui ja sitä ja tätä. Silloin tosin sain sentään uida. Kai se vaan on niin, että ehjää treenikautta ei mulle tule. Sen kanssa on vaan nyt elettävä.

6 kommenttia:

Ninni kirjoitti...

Voi ei. :( Toivottavasti saat itsesi pian kuntoon, tsemppiä!

Perttu kirjoitti...

Riittävästi vaan lepoa etkä aloita mitään hivutuksia ennenkuin olo on normaali niin mitään ei ole menetetty. Eiköhän tuo siitä hiljalleen mene ohitse.

Nyy kirjoitti...

Juuri kanssa tossa kiukuttelin kun oli kipeenä, että ei ikinä tule kehitystä kun aina tulee jotain joka keskeyttää reenaamisen (lähinnä sairastumisia jotka kestää pitkään) ja sitten taas saa melkein alusta lähteä rakentamaan. Ja nyt tosiaan epäilin myös itsellä tuota ylirasitusta kun sykkeet ei mielestäni ihan normaalit jne. Mistä olet löytänyt lääkärin joka suostuu tutkimaan? Tuntuu että aina kun itse käy, niin todetaan että virustulehdus eikä mitään tehtävissä...kolme kertaa ravasin eikä kertaakaan tutkittu mitenkään. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Miten siellä menee? Pääsitko malagaan?

Kipa kirjoitti...

Ei mene kehuttavasti, kuumeilu on palannut, Malagaan en päässyt, lyhyen radan kisat oli peruttava. Leukkarit kävi normirajoissa noustakseen taas, terveyskeskuslääkäri totesi, että kesän jälkeen voi kontrolloida. Syke ei ole alentunut, vaikka olen vain ollut ja vähän hitaasti kävellyt. Tilanne on niin masentava, että taitaa vain ruokkia itse itseään. Jossain vaiheessa syke oli jo melkein normaalilla tasolla, mutta vaikken mitään sinäkään päivänä tehnyt, niin seuraavana päivänä oli vain entistä pahemmin koholla. Blogia en nyt kirjoittele ennenkuin jotain toivoa taas tulee näköpiiriin tilanteen suhteen.

Kauramoottori kirjoitti...

Hurjasti tsemppiä sulle noitten kaikkien vastoinkäymisten kanssa!

Kun vaikeudet on takanapäin, niin palaat urheilun pariin entistä sisukkaampana. Onko sulta muuten testattu mykoplasmaa, kun se voi noita vastaavia juttuja myös aiheuttaa?