keskiviikkona, marraskuuta 16, 2011

Luistelun odotusta

Meneillään on kevyt viikko ja aika kevyeksi tämä oikeasti varmaan jääkin. Punttisaleilu ja kahvakuulailu ovat hankalia olkapään vuoksi, samasta syystä lepuutan kättä uinnista huomenna. Uinnista tuli muuten mieleen yksi juttu, mitä en ole ikinä oikein ymmärtänyt yhteisuintitreeneissä, niin Helsingissä, Tanskassa kuin masters-meiningeissäkin, koska ongelma näyttää olevan universaali. Onko se oikeasti niin vaikeaa muistaa, että ykkönen on ykköstä ja kakkonen on kakkosta ja kakkonen ei ole nelosta ja että kilpaa uidaan vasta sielä kisoissa, ei reeneissä? Jos silloin kun pitäisi uida ykköstä tai kakkosta hengästyttää kovasti sielä päädyssä, niin ei ole kyllä menty ykköstä tai kakkosta ja sillä ei pitäisi olla mitään merkitystä, mitä vauhtia se kaveri siinä samalla radalla ui. No, eipähän asia mulle mitenkään toki kuulu, mutta pelkkää ykköstä uimalla mun 1500:n aika parani puolessa vuodessa 2min 13 sek, joten mä jatkan valitsemallani tiellä, eli ykkönen on hidasta ja sitten kun uin kolmosta niin sitten vauhti on vähintään 15 sekuntia nopeampaa per 100 metriä  ja vitonen sitten taas saman verran lujempaa vähintään. Voisin tästä uimisesta (ja vaikka siitä, että 10s tauko on 10s, eikä 5s ja että yhteistreeneissä on syytä lähteä 5-10 sekunnin välein sieltä päädystä, ei suoraan toisen varpaisiin, eikä varsinkaan suoraan nopeamman uimarin eteen) paasata vaikka kuinka, mutten jaksa, koska yleisesti uinnit ovat olleet ihan ok, esim. eilen Märskyssä kuuden aikoihin (siis illalla) uiskentelin ihan väljästi yksinään omalla piikin radalla, joten ihan vaan ihmettelen, että missä on ne Helsingin ruuhkat uinnissa. 

Muuten mitään ihmeellistä ei kuulu. Mitä nyt olen aloittanut pienimuotoisen rintauinnin harjoittelun. Salossa uidaan rinulivinsta, se on päätetty. Eka kellotus oli 53 sekuntia, mikä oli siis ilman muuta rinulitreeniä kuin vähän joskus alku- ja loppuverrassa ja vielä ilman hyppyä. Olen usein aiemminkin todennut, että olen suhteessa paljon parempi rintauimari kuin vapaauimari ja eiköhän pienellä treenillä, kunnon läpivedoilla (eli rinulissa saa käännöksen ja hypyn jälkeen sukelluksissa ottaa yhden käsivedon vartalon vierelle asti ja sitten vasta tullaan pintaan, tämä nopeuttaa paljon) ole ihan realistiset mahdollisuudet päästä alle 50s. Sillä ei olisi jäänyt edes viimeiseksi Porissa. Hämmentävää. Nykyään siis viikko-ohjelmassa on tekniikkapäivänä myös muutama sata metriä rinulitekniikkaa ja alku- ja loppuverrassa olisi tarkoitus alkaa uimaan vähän enemmän sitä rinulia. Niin ja sitten aina välillä pari piikkiä rintaa reenien päätteeksi.

Huomenna alkaa kauan ja hartaasti odotettu luistelukausi. Uudet hiilikuituluistimet ovat olleet siveltävinä ja luistelukuumetta nostattavina jo hetken ja Rantakympiltä palkinnoksi saatu lahjakortti avitti todella hifien monojen ostamisessa. Oikeasti, en osannut kiristää niitä, enkä myöskään riisua :)

Jatkan tätä lepoviikkoa nyt. Miettikää nyt, olen tällä viikolla vaan kerran uinut, kerran käynyt salilla, kerran tehnyt jumppapallo-ohjelmaa ja kerran tehnyt todella lyhyen pyörä-juoksuyhdistelmän ja nyt on kuitenkin jo keskiviikko. Sitäpaitsi ennen kuutta tapahtuvia aamuherätyksiä on ollut vain yksi tähän mennessä tällä viikolla. Käsittämätöntä.

4 kommenttia:

Bila kirjoitti...

Hämmentävää. Jo keskiviikko ja harjoituksia takana vasta neljä! Nyt vähän ryhtiä vaikka lepoviikko onkin.. :) Eikun oikeasti, mikä kevyt viikko tuommoinen on?

Uimaruuhkista. En helsingin puolesta tiedä, mutta espoossa tuohon aikaan kaikki hallit aivan tukossa. Espoonlahdessa tilaa ehkä parhaiten. Suurin ja pisin.

Kipa kirjoitti...

Kunnon triathlonistin suhteellisuudentajun kuuluu olla kadonnut täysin. Se on sellainen lepoviikko. Sitäpaitsi uinti ei ollut edes kolmea kilsaa ja tuntia, salilla lusmuilin 45 minsaa ja vain kaksi sarjaa per liike ja yläkroppaakaan ei voi tehdä, jumppapallo-ohjelmaa ei lasketa, kun se on niin nopee ja pyörä-juoksuyhdistelmäkin oli yhteensä vajaa tunti. Työmatkapyöräilystäkin luistin tiistaina (ja sitä ei muutenkaan saa laskea saldoihin, kun viisaat kieltää), ja eilen liikuntana kävelin hyötyliikuntaa ehkä kaksi kilsaa, siis tuli miinustunteja eli oikeastaan en ole siis treenannut ollenkaan koko viikolla. Kyllä, näin sen täytyy mennä. Myöskään tämäniltaista luistelua ei lasketa, koska se on syksyn eka ja siis tehotonta.

Kauramoottori kirjoitti...

Noi hiilikuituluistimet näyttää hyvältä. Ja niissä on hiilinanoputkia sisältävää epoksia.

Käytätkö luistelua triathlonia tukevana harjotteluna? Oon nimittäin miettiny, että retkiluistelu vois olla hyvää kevyttä treeniä. Ja varsinkin kun täällä olis mahdollisuus testata pikaluistelua, niin olis kiva opetella oikeesti luistelemaan.

Kipa kirjoitti...

ARGH. Blogger ei toimi, joten uusiks meni. Niin, siis huomasin kommentin vasta nyt.

Luistelen ihan luistelun ilosta, en varsinaisesti hae sillä triathloniin tukea, vaikka tietysti siitä on paljonkin iloa. Luisteluasennon jälkeen selkä ei ole niin kovilla aerotangolta ajettaessa ja kaikki tietää, millaiset reidet on pikaluistelijoilla. Luistelussa rasitustaso on helppo pitää sopivana toisin kuin hiihdossa, jossa ainakin mulla sykkeet pomppii ylös alas maaston mukaan, joten luistelutreenistä saa helpommin oikean pk-treenin. Ja luistimilla pääsee lujaa!