perjantaina, elokuuta 26, 2011

Aika vierii

Kummasti se aika on mennyt vaan. Melkein kolmekymmentävuotta. Jotain on kai aikaankin saatu, siitä todistaa huomiset juhlat, joita varten on tänään leivottu kolme mustikkaista mascarponejuustokakkua, sekä 75 munakoiso-halloumi-tomaatti-piirasta. Toisaalla on väsätty lakkacharlottaa. Off-season ja alle  elämäni alle kolmikymppisenä saa mukavan päätöksen, kun saa nähdä tärkeitä ihmisiäni. Aamulla taidan ehtiä juoksemaankin :)

Tänään kävin Ratinassa radalla. Off-seasonillahan näitä ei pitäisi tehdä, mutta poltteli nin kovasti, niin tein testin, jolla voi aika luotettavasti arvioida vitosen ajan. Ensi vuodeksi kilsavauhtia kun parantaa kaksi sekuntia, niin mennään jo yhden haamurajan ali. Siinä onkin yksi hyvä tavoite ensi vuodelle. Muitakin tavoitteita ensi kesälle on. Jortsu nyt tietysti. Mutta mitä muuta. Siinä onkin ollut pohtimista. Ehkä puolimara alkukeväästä, mutta mitä teen loppusyksyllä. Olisi kiva käydä tekemässä puolimatka jossain muuallakin kuin Suomessa. Mutta missä. Melkein kaikissa kisoissa pyöräreitin korkeuserot on mulle ihan liikaa. Pitäisi olla tasainen reitti, kun ylös en jaksa kiivetä ja alas en uskalla laskea. Harmi, että Aarhusin puolikas (Århus on nykyään Aarhus, ovat menneet vaihtamaan nimensä vuoden alussa) on ihan väärään aikaan, siellä olisi ollut melkein kotikenttäetu ja tutut tiet. Tosin sieläkin on aika paljon mäkiä, muttei liian pelottavia. Aarhusin puolikkaalla tänä vuonna oli sitäpaitsi lyhennetty uinti, kun vesi oli liian kylmää. Kuulostaa melko tanskalaiselta. No, ehkä mä keksin jonkun kivan kisan elo/syyskuulle, sitten täytyy vielä saada joku vakuutettua, että kyseinen kaupunki on ihan todella kiva ja sinne kannattaa juuri tri-kisojen aikaan tehdä matka, koska yksinään ulkomaille kisaamaan meno olisi liian hermostuttavaa.

Ennen ensi kesää on kuitenkin muita juttuja. Työnantaja maksaa meille syyskuun lopussa kympin kisan, joten sinne tietysti mennään. Lokakuun lopussa onkin sitten pitkän radan mastersmestaruuskisat, joihin olisi tarkoitus osallistua. Ikävä kyllä pisin matka tänä vuonna on 800m, joten varmaan se, 200, 100 ja 50 olisi tarkoitus urakoida, ja viestejä sitten tietysti myös. Ja sitten, helmikuussa, Finland Ice Maraton. Jostain kumman syystä olen tänään ikävöinyt luistelua kovasti. Ja haaveillut kovasti näistä. Mun vanhat luistimet ei oo oikeastaan kovin hyvät sellaiseen luisteluun, mitä mä teen, vähän liian pitkät ja aika painavat, nuo olisivat niin ihanan kevyet ja nopeat. Pikaluistin olisi tietysti vielä nopeampi, mutta kaikki, joiden kanssa olen puhunut, kertovat, että pikaluistin jalassa on aika tuskainen, jos pitkään luistelee, enkä halua sellaista, retkiluistimilla mennään.

Ennen näitä kaikkia juttuja pitäisi kuitenkin oikeasti saada tuo selkä kuntoon. Uimattomuus ei ole paljoa auttanut ja ei myöskään se, jos on tekemättä mitään. Olen aika neuvoton tämän kanssa, toivottavasti jumppapallo ja salikuuri sekä joogailu auttaisivat selkäongelmaan. Jos ei auta, on mulla onneksi jo lähete fyssarille ja hyvän fyssarin tiedotkin takataskussa.

Keskiviikkona onnistuin iltarasteilla hämmentävän hyvin. Pummasin pahemmin vain kahta rastia ja maalia (miksi, oi miksi seuraat muita, jos ne näyttävät menevän väärään suuntaan?), ja nämäkin rastivälit siis menivät noin 12 minuuttiin, ei siis mitään puolen tunnin katastrofeja. Ekaa kertaa vitosella onnistuin tekemään myös rastivälillä pohja-ajan. Tämä tosin johtui siitä, että löysin ensin kolmosen, vaikka olin menossa kakkoselle ja sitten kakkoselta pystyin vain suoraan juoksemaan kolmoselle, aikaa meni näemmä 46 sekuntia :) Koko vitosen reittiin meni silti yli puolitoista tuntia, mutta kun rastejakin oli 17, oli tämä ihan ok. Voittajalle hävisin tällä kertaa nimittän vain reilun puoli tuntia, kun aikaisemmilla kerroilla olen viettänyt yli tunnin kauemmin metsässä. Oliskohan mahdollista, että olen jopa vähän kehittynyt tässä jutussa?

5 kommenttia:

Fjurious kirjoitti...

Mä voin vatara yhden juustokakun kokonaan itselleni :)

perttu kirjoitti...

Challenge Walchsee kisaa itse olen katsellut, hienot puitteet, pari aika jyrkkää nousua mutta ei hirmu pitkiä. Edellisenä viikonloppuna olis tasaisempi ja pienempi Sala Silverman aurinkoisessa Ruotsissa http://www.youtube.com/watch?v=gSCcKgn55ig

http://www4.idrottonline.se/IFKSala-Triathlon/

Ninni (energianurkkaus.vaikuttajamedia.fi) kirjoitti...

Onnittelut! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kerrospas meillekin mikä tuo vitosen ajan paljastava testi on ja miten se menee? Ja mihin aikaan tuli ennuste?

Kipa kirjoitti...

Fjurious: Toivottavasti maistui, ja toivottavasti erityisesti Tulevalle olympiavoittajalle (=TOV) maistui sen oma kakku. Viltsun kamerassa oli muuten TOV:sta muutama hauska kuva, joissa TOV puristelee myyrää nenästä. Voin forwardoida teille, jahka saan ne kuva ite.

Perttu: Ruotsi on liian lähellä, ei oikein inspiroi. Toi Walchsee voisi olla ok, mutta taitaa olla töitten suhteen viikon liian myöhään. Jos siis ens vuonna on töitä...

Ninni: kiitos.

Anonyymi: Se on sellanen, missä juostaan enemmän kun vitonen :o. Eli juostaan 4xmaili (tai 4x1600) sopivilla palautuksilla (1-2min, ite käytän 1,5 minuuttia). Noista ajoista sit vaan keskimääräinen kilometriaika ja sillä saan ainakin ite estimoitua vitosen ajan, kunhan ei ole kovin mäkinen vitonen, jota arvioidaan. Jonkun mielestähän olis varmaan järkevämpää juosta putkeen se 5km, mutta mun kroppa tykkää enemmän noista tauotetuista juoksuista, vaikka matka olis yhteensä sitten vähän pitempikin. Mun aikaennuste oli 20.08.