perjantaina, elokuuta 06, 2010

Sudo

Sudo on kiva komento, jos siihen on oikeudet. Vihdoin mulla on! Mun ei tartte käyttää töissä enää viikkoa asentaakseni kaikkia ohjelmia, joiden helppoon asennukseeen tarvitsisi admin-oikeudet, joita ei tietenkään saa(tosin musta tuli kyllä tämän älyttömyyden ansiosta melkoinen superkäpistelijä) vaan voin asentaa ihan helposti juttuja. Silti en oo ihan kauheen innoissani loman loppumisesta.

Ennenkuin jatkan oikeista jutuista, annan teille tehtävän. Istukaa tuolilla ryhdikkäästi niin, ettette nojaa selkänojaan. Nostakaa toinen jalka suoraksi ja reisi irti tuolista (5 cm riittää) ja laskekaa hi-taas-ti viiteen. Toistakaa kolmekymmentä kertaa. Jos ei tunnu missään, niin onneksi olkoon, olette toipuneet polvileikkauksesta hienosti. Tällaisia juttuja mä siis väkerrän jalalle vartin verran pari kertaa päivässä. Tuo on kaikista v-mäisin liike, varsinkin kun ennen tätä reisi on jo väsytetty muutamalla muulla piinaavalla harjoituksella.

Muitakin suuria asioita elämää helpottavan tietokoneen lisäksi on tapahtunut. Löysin pyöränhuollosta yhden jutun, jonka osaan ihan helposti. Se on vannenauhan asennus. Se oli vähän samanlaista askartelua kun ois tehnyt joulukortteja. Sain siis vihdoin ostettua sen nauhan (toisella yrityksellä) ja samalla tein vähän tiedusteluja pyörän päivityksestä. Joskus tässä kun saan polkea vähän enemmän aion viedä Silvian pieneen muodonmuutokseen. Aion hankkia tri-tangon, joka mun järjen mukaan auttaa paitsi ilmanvastuksen pienenemiseen, mutta myös sormien puutumiseen ainakin vähän (vasurin sormet on siis vieläkin vähän epänormaalit, pitäis ehkä mennä näyttään niitä, koska kyllä niiden nyt viimeistään ton saikun aikana olis pitänyt parantua). Vähän hirvittää, että miten osan ajaa sillä tangolla, kun ajoasennosta tullee melkoisen kiikkerä, mutta siksi tuo päivitys pitää tehdä nyt, eikä sitten ensi vuonna kaksi viikkoa ennen kisoja. Toinen, mikä saa muuttua on polkimet, nykyset kombit ei nyt ehkä oo maailman parhaat ja kun mun kenkiinkin mahtuu joku kolme paria sukkia, niin vois ehkä harkita kesäkäyttöön joitain vähän pienempiä. Niin, mutta lisää Silvian huollosta. Silvian takarengas on taas valmiina taistoon. Aikaa meni tälä kertaa vaan 18min! Ja tämäkin sisältää sähläämistä, kun ekalla kerralla sisäkumi jäi venttiilin kohdalta ulkorenkaan reunan alle (eka kerta vei vaan 6min!!!) ja piti asennella toinen puoli sitten uudestaan, mikä tuotti kyllä vähän ongelmia. Trek-taistelun ja uusien rengasrautojen myötä tämä renkaanvaihto oli ihan iloa.

Uintikurssi loppui eilen. Kurssin alussa uin noin 45 astetta vinoon, mutta jotain tapahtui vissiin, kun viimeisenä päivänä drilliuinnissa harhauduinkin enää ehkä 10 astetta sivuun. Peesauskin helpottui kummasti kurssin edetessä, vaikka osoittautuikin mun heikoks taidoksi. Peesaamista olis kyllä hyvä päästä harjoittelemaan enemmän. Kurssin aikana en saanut muuten kertakaan hai-/hauki-/käärme-/mitään muutakaan paniikkia ja siihen, että vedessä saa iskuja joka puolelta, tottui. Kerran meinasin hukkua kyllä, kun meidän piti uida rivissä, mutta jouduin sitten jyrätyksi kahdelta puolelta (eli tapahtui hampurilaisefekti) ja repesin ihan totaalisesti. En suosittele kenellekään naureskelua uintiharjoituksissa, voi mennä vettä kehkoon... Keskiviikkona kurssilla osallistuttiin myös harkkakisojen uintiosuuteen, josta selviydyin kuudessa minuutissa. Alku meni vähän pipariks, kun jäin tietysti vähän jälkeen siinä lähdössä, kun en saa juosta ja puoleen väliin jouduin vaan yrittää päästä porukasta ohi (taisin kyllä uida jostakusta vähän ylikin, sorry vaan) ja hyvänvauhtiset peesit sit katos kuin tuhka tuuleen. No, ensi vuonna sitten...

Pyöräilyssä oon jatkanut vartin pyrähdyksiä pari kertaa ja salillakin oon käynyt. Penatangon vaihto taisi olla tilapäinen, koska nyt siihen piti ihan jopa lisätä painojakin. Ehkä mä taas joskus pääsen siihen kolmenkympin kerhoon :) Että näin tosi vahva mä oon.

2 kommenttia:

Fjurious kirjoitti...

Hienoa. Onnittelut pyöränhuolto-uran siirtymisestä advanced-tasolle ;). Ja voiskohan sitä uuden tangon käyttöönottoa treenata jossain pehmeiden patjojen välissä tai järvessä, et olis pehmeempi alastulo, kunnes totut? Hiukan huolestuttaa, miten homma lähtee käyntiin.

Aika tuska kuntoutusliike muuten, ilmeisesti en (vielä) ole toipunut sun (?)polvileikkauksesta...

Allekirjoittanut on muuten tosi ylpeä, kun tiesi että otsikolla ei ole mitään tekemistä meidän vessapaperien ratkomisen kanssa.

Kipa kirjoitti...

Meillä on vielä toivoo näissä jutuissa, Fjurious. Kuinkas monta palaa vessapaperia on jo käytetty?

Eikä se tanko nyt niiin vaarallinen oo. Vähän tekee pyörän kiikkeräks, mutta koska se liitetään vanhaan tankoon ja koska sillä ei ajella missään Hämpillä tai edes Satakunnansillalla, uskon selviäväni kyllä kunnialla. Hei, jos kaikki miehetkin osaa ajella sellasella, niin kyllä minäkin!