torstaina, lokakuuta 20, 2011

Kohti Porrii - osa 2

Kaik on tehty. Tiistaina kävin uimassa tekniikkaa ja tänään vielä viimeistelytreeni, eli toisin sanoen tollanen puoltoistakilsanen uintia keskittyen käännöksiin, sekä 20 laskeutumista mahalleen lähtökorokkeelta. Lähtöhypyn hyvyydestä voi päätellä jotain siitä, että viime viikolla päätin muuttaa track startin grab starttiin (eli siis sen lähtötyylin, missä jalat on "peräkkäin" siihen, missä molemmat jalat on lähtöpallin reunalla) ja tänään  kuuden hypyn jälkeen päätin vaihtaa takaisin... Ensi kevääksi on kyllä pakko harjoitella se startti kuntoon. No, nyt voi sitten keskittyä vain jännittämään. Kisoistahan pitäisi saada kaksi enkkaa (800 ja 200, koska mun "viralliset" ajat noilla matkoilla on 1500 uinnista väliaikoja) ja sitten lyhyemmillä matkoilla toivottavasti pääsen edes enkkojeni tuntumaan. Edellisten kisojen mitaliputki lienee katkolla, koska nyt ei ole tulossa niitä säälimitaleita, eli pelkkä maaliintulo ei riitä, vaan pitäisi uida oikeasti. 200m:llä on oikeastaan ainoa edes pikkiriikkinen mahdollisuus tähän, kun osallistujia on neljä ja yksi tyttö on mua huonompi satkulla (ainakin ennen ollut), mutta sitten pitkillä matkoilla parempi. Harmi, ettei varmaankaan päästä uimaan vierekkäin, jotta oltais saatu kunnon kisa aikaan.  Uintikisoissa on siis ihan tavallista, että ratalistat tulee sitten joskus. Itse asiassa koko kisan aikataulukin on vielä alustava. Uimakisoissa (siis ainakin näissä masterskisoissa) aikataulu voi myös aikaistua, ja se on sitten ihan oma moka, jos myöhästyy omasta erästään. 

Edesottamuksiani voi muuten halutessaan seurata osoitteesta http://www.livetiming.fi/program.php?cid=860 sieltä pitäisi nähdä jopa kasisatasen aikana uinnin eteneminen satasen välein (vähän hienoja nää uintikisat), jos ei tekniikka petä. Jos ekaan sataseen menee yli 1.40, niin sitten ollaan taas lasikatastrofissa luultavasti. Seuraavat sataset sitten kyllä ovat tietty hitaampia, kun ei oo sitä lähtöhyppyä. Siis jopa mun lähtöhyppy kuitenkin nopeuttaa ekaa satasta melkein viidellä sekunnilla.  

Muuten treenaamisessa ollaan oltu varsin laiskoja, ja muutenkin kiireisiä ja väsyneitä koko viikko, polvi on sentään lakannut kiukuttelemasta, mutta selkä ei. Huomena ennen Poriin lähtöä on vihdoin ja viimein se fyssari. Viikon saavutuksiin kuuluu lähinnä luisteluolosuhteiden selvittäminen, eli kunhan Ogeliin pamahtaa tekojää, niin mut voi löytää sieltä, tekniikkaopastustakin luvattiin, kun vähän tiedustelin asioista :)

On se kyllä vaan niin hienoa pukea taas kisauikkarit päälle, pingviinilakki päähän ja hapottaa itsensä altaassa. Uimakisojen tunnelma on ihan erilaista kuin juoksu-/tri-kisoissa ja vaikken tiedäkään, kummat on kivempia, niin kyllä mastersuinti on kivaa.  Kisapäivä on urheilijan juhlapäivä, niinhän se on.   


2 kommenttia:

Ninni (energianurkkaus.vaikuttajamedia.fi) kirjoitti...

Mitä eroa noilla lähtöhypyillä on käytännössä? Mietin, että kun osaat toisen, niin miksi opettelet toisenkin?

Paljon tsemppiä kisoihin!! :)

Kipa kirjoitti...

Kiitos tsempeistä.

En siis oikeasti osaa oikein kumpaakaan hyppyä. Toi track start on sinänsä helpompi, että siinä on helpompi pysyä hiljaa paikallaan (eli ei tule hylätyksi), mutta grab startissa on taas helpompi ponnistaa, kun saa molemmilla jaloilla jotenkin paremmin siitä lähtöpallista kiinni. Nää on siis mun kokemuksia, on niillä varmaan muitakin eroja.