lauantaina, toukokuuta 30, 2020

Yleisön pyynnöstä

Hidas päivitystahti jatkuu, mutta yleisön pyynnöstä tänne muutama kuuluminen. Viime maratonilla tuli juostua niin lujaa, että SM-maratonin tulosraja alittui selvästi, joten tämän vuoden tavoite on ollut selvä. Osallistua SM-maratonille hyvässä kunnossa ja toivottavasti ennätysajalla. Välietappina puolimaratonilla toivottavasti ennätys keväällä ja vihdoin alle maagisen puolitoista tuntia. Kaikki tietävät kuitenkin, että kevään kisat peruttiin, joten puolimaratonia ei sitten juostu huhtikuun puolessa välissä. Jatkoin kuitenkin harjoittelua alkuperäisen suunnitelman mukaan ja juoksin itsekseni puolimaratonin puolitehokkaasti. Sinänsä olin ihan tyytyväinen, että edestakaisella reitillä pystyin helposti alittamaan 1.40, vaikka toiseen suuntaan juoksin juuri aerobisen kynnyksen yläpuolella, kun normaalisti puolikkaalla juoksen anaerobisen kynnyksen tuntumassa. Sama vauhti toiseen suuntaan vaatikin jo hieman enemmän ponnisteluja varsin rivakasta (10m/s) tuulesta johtuen ja syke pääsi nousemaan vähän enemmän kuin alunperin olin suunnitellut. Hyvä treeni kuitenkin.

Harjoituspuolikkaan jälkeen aloitin ns. uuden, maratonille valmistavan pk-kauden, joka loppuu huomenna. Nyt on juostu kerran viikossa vauhtileikittelyä, mutta muuten vauhtitreenejä ei ole tehty. Tänään olisi vuodossa 5 kilometrin testijuoksu, katsotaan miten menee (taas tuulee...). En kyllä odota mitään isoja suurtekoja tuolta juoksulta, sillä vauhtikestävyys on varmasti tullut alaspäin tämän 6 viikon aikana. PK-kaudella piti treenata myös maksimivoimaa, mutta puntille ei päässyt, joten piti tyytyä kotijumppaan ja sen lisäksi olen tehnyt nopeusvoimaa loikilla ja hypyillä. Akillesongelmat ovat pysyneet melko hyvin kurissa, kun olen ahkerasti jumpannut ja hypännyt narua. Ensi viikolla lisätään pikkaisen tehoja ottamalla mukaan mäkijuoksua ja kovempia vauhtikestävyyslenkkejä, mutta vieläkin himmaillaan ja kasvatetaan vähän peruskuntoa, mikä alkaa mielestäni olla ihan hyvällä mallilla.

Suunnistuksessa on kierretty omatoimirasteja ja nämä ovat olleet hyvä lisä peruskunnon kartuttamiseen, koska ilman ajanottoa ei tule juostua ihan kieli vyön alla. Suunnistustaidon karttumisesta voin tosin olla montaa mieltä, paraneeko se tällä, mutta rastiretkeily metsässä on ollut mukavaa, suosittelen kaikille!

Katsotaan, milloin pääsee kisaamaan oikeasti, toivottavasti viimeistään elokuussa onnistuisi puolimaraton ja toivotaan, että SM-maraton juostaan tänä vuonna suunnitelmien mukaan. Kuntorasteille ajanotolla pääseekin jo ihan pian. Kuitenkin, ennenkaikkia, toivotaan, että kaikki pysymme terveinä.


Ei kommentteja: