torstaina, lokakuuta 25, 2018

Kaksi sekuntia ennätyksestä

Treenaaminen on ollut vähän sellaista ja tällaista. Juosta olen saanut ihan kivasti, lisäksi on käyty iltarasteilla jne. Koska jalat ovat kestäneet ihan kivasti, tie vei Kankaanpään puolimaratonille. Treeneissä 2x5km 4.30 vauhtia on ollut aika mahdottoman tuntuista, joten mietin, että hyvänä päivänä 4.40 olisi varmaan hyvä vauhti, pohjat kun ovat aika huonot. Unohdin taas, että olen kilpailija. Niin sitä lähdettiin juoksemaan ja eka kilsa meni 4.15 vauhtia... Mietin, että ei tunnu pahalta ja roikutaan tässä nyt kunnes katkean. Ekan kiekan sainkin juosta hyvässä peesissä ja vauhti tasaantui niin, että 4.20 vauhtia jolkoteltiin suunnilleen. Tokan kiekan jouduin juoksemaan yksin. Matka alkoi tuntumaan pitkältä ja kilometri 20 lipsahti 4.33-vauhtiin. Joku sisu jostain vielä löytyi ja lopulta 4.20 pysyi keskivauhtina, kiekkojen väliä oli alle 20 sekuntia, mikä oli kyllä mielestäni hyvin, sen verran kamalalta toinen kierros jo tuntui. Maaliin tulin ajassa 1.31.40. Muistin, että ennätys oli tätä ennen 1.31.45, mutta sepä olikin 1.31.38, joten ei enkkaparannuksia. Yleisessä sarjassa olin iloisesti kolmas.

Iloista oli, että pystyin juoksemaan noin lujaa tällä harjoittelulla ja jalat kesti. Loppukilsoille tarvitaan vielä kovuutta, mutta kummasti kisatilanne ja tasainen reitti siivittivät suoritukseen, johon en tiennyt pystyväni. Tapahtuma oli kiva ja jos jalat kestävät, voisi ensi vuonna juosta taas pitkästä aikaa kokonaisen vaikkapa tuolla. Toisaalta tuolla ajalla lunastin myös paikan SM-maratonille, joten täytyy nyt katsoa... Kivaa oli juosta ja toivottavasti pääsen taas viivalle ensi vuonna; tällä kertaa ilman varpaiden katkomisia tai muitakaan suurempia toimenpiteitä alkuvuodesta tai oikeastaan enää milloinkaan.

2 kommenttia:

Ninni (energianurkkaus.vaikuttajamedia.fi) kirjoitti...

Katsoinkin kisan jälkeen tuloksia, ja mietin, että käsittämätöntä vauhtia oot taas pitänyt! 💪🏼 En voi käsittää! 😄 Onnittelut!

Kipa kirjoitti...

Kiitos, näköjään treenaamattomuus kannattaa :D