perjantaina, joulukuuta 28, 2012

Mites täällä meillä menee?

Ei kovin hyvin ei. Jos hetken luulen, että olkapää olis parempi, niin kyllä se sitten taas muistuttaa itsestään. Eilisen spinnun jälkeen käsi ei oikeastaan ollut kipeä. Tänään aamulla herätessä se todellakin oli kipeä ja jatkuu vaan. Blah, alkaa meneen maku tästä jutusta. Pahintahan tässä on, että myös juoksu ja pyöräily (ja luistelu) ovat muuttuneet tämän vamman myötä aika vaikeiksi. Spinning sujuu, kun lepuuttelen kättä aina palautuksissa ja juoksu, kun juoksee osissa (tyyliin 6x10min) ja heiluttelee kättä väleissä. Nämä molemmat lajithan sujui vielä ongelman alkaessa ihan hyvin, mutta tässä lepuuttaessa on mun mielestä menty vain taaksepäin kaikessa. Nyt käsi tulee kipeäksi siis ihan kaikesta. Esim. nyt joulunpyhinä oli lepoa koko viikonloppu, mutta aattona rosollin pilkkominen oli liikaa kädelle. Hankaluutensa tähän juttuun lisää se, että liikkumattomuus ei tee hyvää mun muulle kropalle. Joulupäivänä oli pakko mennä lenkille, koska selkä oli niin kipeä. Juostessahan mun selkä liikkuu kunnolla, joten se auttaa ja auttoi selkäkipuun. Monia muita selkäharjoituksia en voi tehdä, koska ne liikkeet on taas olkapäälle myrkkyä. No, soittelin fyssarille ja kysyin neuvoja ja hän neuvoi, että kannattaa käydä uudestaan lääkärillä, josko olkapää kuvattaisiin, kun ei nyt vaikuta kovinkaan loogiselta sen toiminta. Lisähaasteensahan tähän mun vammaan antaa tää näyttöpäätetyö, joka ei varmasti ainakaan paranna oireita ja vamman syytä, mikä se sitten lieneekään.

Treenattu ei siis pahemmin ole. Tämän viikon saldo on siis tuo yksi juoksulenkki, spinnu ja pallo-ohjelma. Ei hyvältä näytä, ei. Eilen piti käydä kyllä myös salilla, mutta kello kuudelta aamulla totesin salin ovien takana, että sielä ei toimi lukot ja en päässyt sisälle. Kiva yllätys tuokin, jonka yritän korjata käymällä salilla ennen tämän päivän hierontaa. Ensi viikolla pitäisi alkaa kunnon treeni kohti kesää, mutta vähän heikolta kesä kyllä näyttää, kun kahdeksan viikon uintitauko ei ole auttanut käteen ja kaikki muukin treeni kärsii tästä. Spindessä sentään ollaan edetty ja selvästi jotain kehitystä on itsessäkin tapahtunut, koska eilen ihan sujuvasti (jos ei muistella sitä tosiseikkaa, että hölskyin satulassa samaan tapaan kuin ekaa kertaa ravia kokeillessani) 180 kadenssilla, kun vielä marraskuussa en olisi ikinä saanut jalkoja noin nopeasti pyörittämään.

Nyt palaan taas töiden pariin, kun aivojenlepuutustauko on ohi.

5 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

No voi harmi tota sun olkapäätä. Mitä sitä sitten vaivaa? Onko siellä se pieni, supraspinatus vai mikä se nyt olikaan, ärsyyntynyt?

Tero Kautto kirjoitti...

Moi. Onpa kurja tuo olkapää. Mäkin meen torstaina oman olkapään takia lääkäriin. Tuo on jo parempi, mutta sitten välillä joku asento vaan tuntuu pahalle. Saavat kuvata ja kattoa ettei siellä oo kalkkia tai jotakin mitä ihan turhaan levolla yrittää saada kuntoon. Tsemppiä!

Tero

perttu kirjoitti...

Jännetulehdus, uimarin olkapää? Sitkeitä nuo jänteet paranemaan ärsyynnyttyään. Pitäisi ehkä vain olla vielä pidempään ja täydellisemmin käyttämättä sitä. Oletko käynyt jo lääkärissä piikittämässä kortisonia..

perttu kirjoitti...

Ai nyt vasta luinkin ettei se lääkärin mukaan parane levolla..hmm. Ei toi kyllä oikein siltä kuulosta että se harjoituksellakaan paranisi jos ei kestä rosollin tekoa.. :/ Ehkä kuitenkin epätoivoinen kokeilu 2 vkoa ilman juoksua ja uintia (ja potkuja), trainerilla kun poljet 3krt vkossa käsi vain rentona roikkuen tai kolmioliinalla kantositeessä ja töissä hiirtä käytät toisella kädellä, kauppakassi toisella kädellä. Ei jumppapalloa. Noilla harjoituksilla kunto pysyy jo niin lähellä nykyistä että ei mene kuin viikko-kaksi päästä entiselle tasolle mikäli sattuisikin tepsimään. Luulen että jos on tulehtunut niin pienetkin työt erikoisissa asennoissa kuten fillarilla, hiirellä, keittiöveitsellä ja pallon olkapäällekin haastavissa liikkeissä pitää muodostuneen ärsytyksen yllä.

Kipa kirjoitti...

Mä luulen, että ongelma on ennemmin infraspinatuksessa kun supraspinatuksessa, sen verran kipee mun lapa on tällä hetkellä.

Mä uskoisin lepoon, mutta käsi tulee siinä aina vaan kipämmäksi (jouluna siis oli täyslepoa pe-aamusta joulupäivään-se helskutin rosollin teko, mutta sitten selkä ajoi lenkille). Monesti aamulla mulla on lapa ihan sairaan kipeä nukkumisesta, mikä ei varmaan ainakaan auta asiaa tässä olkapäässä. Ongelma on selvästi ainakin koneella olo (minkä vuoksi blogsuttaminenkin on minimissä), mutta milläs koodaat, jos ei voi konetta käyttää. Töissä on käytävä, ja uudessa työpaikassa myös haluan käydä. Kortisonia on pistetty kerran ja hiirtä oon käyttänyt vasurilla jo vuosia, oikeella kädellä en oo kantanut mitään kahteen kuukauteen ja palloakaan en oikeasti ole tehnyt lepojaksojen aikana, kuten en mitään muutakaan, mutta käsi menee siitä vaan pahemmaksi. Silloin kun ei koita täyslepoa, kestää paremmin sellaisia perusjuttuja kuten hampaidenpesua. Täytyy kattoo, mitä lääkäri huomenna sanoo.